Politic

Audieri publice privind denumirea Palatului raional de cultură Rezina

CUVÂNTUL din 30 iunie c., în articolul „200 de rezineni au cerut ca Palatul raional de cultură să poarte numele lui Petru Jemna. 12 consilieri orășenești s-au abținut” vă informa despre indiferența și iresponsabilitatea consilierilor orășenești Rezina privind faptul examinării adresării unui grup mare de cetățeni referitor la atribuirea Palatului raional de cultură Rezina a numelui regretatului Petru Jemna, cel care mai multe decenii a fost directorul acestui locaș de cultură. Fără careva motivații, consilierii orășenești „au remis” apelul rezinenilor Consiliului Raional Rezina pentru a lua verdictul final.

Consiliul Raional a dezbătut această chestiune în ședința ordinară din 7 iulie c.  Consili-erii au decis ca Secția Cultură să organizeze desfășurarea și întocmirea proceselor-verbale ale audierilor publice referitor la denumirea Palatului raional de cultură Rezina, pe care dânșii o găsesc „problemă de interes local, care preocupă o parte a populației raionului”. Motivaţia deciziei a fost: „în legătură cu faptul că în adresa Consiliului Raional au parvenit cereri semnate de grupuri de cetățeni referitor la denumirea Palatului raional de cultură în care propunerile de numire a Palatului diferă”.

După totalizarea rezultatelor audierilor publice, șefa Secției Cultură, Angela Racu, „va veni în ședința Consiliului Raional cu propuneri concrete însoțite de un proiect de decizie referitor la denumirea Palatului” se mai specifică în decizia aprobată.

Același Consiliu, acum câțiva ani, adoptase o decizie de a atribui aceluiași Palat de cultură numele unei personalități marcante, fără careva audieri publice, fără consimțământul rudelor de gradul I, fapt care a stârnit multe nedumeriri și chiar nemulțumiri.

Ion Perciun

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de pe facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker