Evenimente

Lukașenko: „Nu putem anula parada de 9 mai. Pur și simplu nu putem”

Belarusul intenţionează să desfăşoare conform programului stabilit marea paradă militară din 9 mai pentru marcarea a 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în pofida epidemiei de Covid-19, scrie TvRain.

„Trebuie să spun că nu putem anula parada. Pur și simplu nu putem. M-am gândit la acest lucru mult timp. Desigur, parada este un eveniment emoționant, profund ideologic. Trebuie să ne amintim că acei oameni (n.red. participanți la război) au murit, poate chiar și din cauza virușilor sau a altor boli. Dar ei nici măcar nu se gândeau la asta. Și au murit pentru noi, oricât de patetic n-ar suna. Și gândiți-vă la ceea ce vor spune oamenii. Poate că nu azi, nu mâine, dar poimâine vor spune că ne-a fost frică”, a spus Lukașenko la o ședință din 3 mai.

Totodată, președintele Belarus a declarat că unii deputați și senatori ruși și-au exprimat dorința de a participa la parada din Minsk, fără să specifice despre cine anume este vorba.

Belarusul a raportat până în prezent 16.705 cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, din care 99 de decese, în timp ce preşedintele Lukaşenko este criticat atât în ţară cât şi în străinătate pentru ezitările de a adopta măsuri menite să stăvilească epidemia la începutul căreia el a calificat teama de coronavirus drept o „psihoză”.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker