EvenimentePolitic

Litvinenco: „Avionul „GRATUIT” al lui Putin ne-a costat circa 55 mii dolari”

Transportul lotului de echipamente medicale din China, aduse în țară la bordul unui avion al Federației Ruse, ar costa cel puțin 55 de mii de dolari. Estimările aparțin deputatului Sergiu Litvinenco. Aceasta în timp ce președintele Igor Dodon afirma că transportul este absolut gratuit.

„Încă joi seara am scris că, prin punctul 21 din Dispoziția Comisiei Situației Excepționale nr.24 din 29 aprilie, R. Moldova a plătit în esență combustibilul pentru „avionul gratuit a lui Putin”. Pentru 59 de tone, estimativ cam vreo 45 de mii de dolari SUA”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

La aceste calcule s-ar însuma încă 10 mii de dolari. „În punctul 4 din Dispoziția CSE nr.19 din 17 aprilie găsim așa o prevedere „Prin derogare de la prevederile Hotărârii Guvernului nr. 476/2016 „Cu privire la aprobarea Metodologiei privind baza de calcul şi aprobare a taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigaţie aeriană”, cursa charter Shanghai – Chişinău, organizată în data de 18 aprilie 2020 se scuteşte de plata taxei pentru servicii aeroportuare şi de navigaţie aeriană.”

Adică, Republica Moldova, în afară de combustibilul de circa 45 de mii de dolari SUA, a mai plătit de facto și taxa pentru servicii aeroportuare şi de navigaţie aeriană. În jur de 10 mii de dolari”, adaugă deputatul, întrebându-se dacă ar exista și alte cheltuieli despre care nu se știe nimic.

Amintim că 53 de tone de echipamenate de protecție, suport pentru sistemul de sănătate din R. Moldova în lupta cu COVID-19, au ajuns în seara zilei de 19 aprilie la Chișinău. Atunci președintele Igor Dodon a mulțumit Federației Ruse pentru transport – un avion militar. Dodon susține că transportul este gratuit.

„Forțele politice și militare ale Federației Ruse au răspuns la rugămintea părții moldovenești și au pus la dispoziție avionul militar pentru transportul din Shanghai a ajutorului pentru sistemul de sănătate a R. Moldova. Țin să menționez că zborul e gratuit și nu presupune careva obligații”, a spus atunci și ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker