Util

Încă 12 preparate în lista medicamentelor compensate

Ministerul Sănătății extinde lista medicamentelor compensate cu 12 preparate. Șapte vor fi compensate în proporție de 70%, două preparate – cu 30%, iar trei tipuri de medicamente se vor acorda cu titlu gratuit, transmite IPN.

Persoanele diagnosticate cu depresie sau Alzheimer vor beneficia în premieră de medicamente compensate cu 30%. Preparatele utilizate în terapia fibrozei chistice, epidermolizei buloase și a  infecțiilor respiratorii acute la copii vor fi eliberate gratuit pacienților. Alte tipuri de medicamente compensate sunt pentru tratamentul maladiilor neurologice, gastrologice și controlul durerii bolnavilor oncologici şi vor fi compensate în proporție de 70%.

Ministra Sănătății Ruxanda Glavan a declarat că, potrivit noilor modificări, 200 de mii de copii vor beneficia de tratament cu Ibuprofen în perioada acutizării infecțiilor respiratorii virale acute, 120 de mii de adulți care suferă de durere lombară vor avea acces la tratament. 50 de mii de pacienți care trăiesc cu maladie oncologică și au nevoie de controlul durerii, de astăzi, pot beneficia de medicamente compensate. Din costurile planificate pentru anul 2017 pentru medicamente compensate din cei 522 de milioane de lei până în prezent au fost valorificate 238 de milioane, ceea ce ne-a şi permis extinderea listei medicamentelor compensate, a spus ministra.

Cele 12 preparate compensate sunt: Colistimethatum natricum, Cetirizinum, Ibuprofen, Tizanidinum, Meloxicam, Ketoprofen, Rabeprazol, Metronidazol, Tetraciclin, Furosemid, Escitalopram, Donepezilum. Foto simbol E-sanatatea.md

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de pe facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker