EvenimenteSocial

Compozitorului Eugen Doga i-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Iași

Compozitorului Eugen Doga i-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Iași. Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Iași din 30 aprilie 2020. Consilierii locali au aprobat, în unanimitate, acordarea prestigiosului titlu maestrului, anunță Academia de Științe a Moldovei.

În referințele de specialitate la proiectul de hotărâre se menționează că „Eugen Doga este unul dintre cei mai apreciați și renumiți muzicieni din Republica Moldova, bucurându-se de o largă recunoaștere internațională”.

Întrebat cum l-a prins vestea de a fi Cetățean de Onoare al îndrăgitului oraș eminescian, compozitorul Eugen Doga a spus că este foarte bucuros și surprins deopotrivă. Și pentru că nu-i venea încă să creadă, maestrul l-a telefonat pe primarul mun. Iași, Mihai Chirica, să se asigure că este adevărat. După ce a primit confirmarea, artistul a ținut să exprime onoarea autorităților locale ieșene, în special primarului Mihai Chirică, pentru acest gest de înaltă apreciere și considerație.

„M-a prins o frumoasă surpriză, când azi am aflat din presă știrea că mi s-a acordat titlul onorific Cetățean de Onoare al orașului Iași. Țin să mulțumesc din suflet pentru această nemaipomenită știre din orașul care-mi este nu numai foarte drag, dar și de care mă leagă viața artistică în prezent, dar și cea în legătură cu viața și creația marilor spirite românești – Mihai Eminescu și Veronica Micle. Mulți Ani Orașului Cultural al României, Iași! Mulți ani împliniți cetățenilor acestui oraș-minune, care-mi solicită muzica și pentru care sunt dator să le mai cânt”, a scris compozitorul pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul anului trecut, Eugen Doga a devenit Cetățean de Onoare al orașului București, titlul onorific fiind acordat în semn de recunoştinţă pentru promovarea şi păstrarea tradiţiei populare româneşti.

De ziua sa, în acest an, la cei 83 de ani împliniți, maestrul a oferit un interviu în exclusivitate pentru UNIMEDIA, în care a dat toate cărțile pe față: cum este în afara scenei, ce a ales între familie și creație, cine l-a inspirat pentru capodoperele sale, dar și ce vis i-a rămas nerealizat.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker