Evenimente

Peste 1.000 de angajați din sistemul de sănătate din țară sunt infectați cu noul coronavirus

Numărul angajaților din sistemul de sănătate din Republica Moldova constituie aproximativ 1/4 din totalul de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Din cele 4.052 de cazuri de infectare cu Covid-19, 1.017 sunt cadre medicale, spune Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) într-un comunicat de presă.

Până la ziua de astăzi, sunt confirmate 1.017 cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

Dintre aceștia, 250 sunt medici, 367 sunt asistenţi medicali, 58 de felceri, un paramedic, 15 farmaciști 326 de angajați din rândurile personalului auxiliar din instituțiile medicale.

Amintim că sâmbătă, 2 mai 2020, Republica Moldova a depășit pragul de 4.000 de persoane infectate cu Covid-19. Din cele 72 de cazuri noi de infectare confirmate ieri, 13 sunt lucrători medicali.

În total 1382 persoane au fost tratate, iar 124 au decedat din cauza infecţiei COVID-19.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker