Util

Persoanele care nu-și procură poliță medicală nu vor mai plăti amendă. În loc se propune o altă sancţiune

 Persoanele care nu-și procură la timp poliță de asigurare medicală nu vor mai fi amendate, potrivit modificărilor la Codul Contravențional aprobate de Guvern, scrie Ziarul Naţional, citat de radioorhei.info.

Proiectul propune abrogarea articolului care prevede sancționarea neplății primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă în termenul stabilit de legislație cu amendă în mărime de la 15 la 33 de unități convenționale.

La fel, se propune abrogarea articolului care prevede amendă de la 12 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere pentru neachitarea, achitarea tardivă sau achitarea incompletă a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în formă de contribuție procentuală la salariu și la alte recompense, scrie IPN.

Autorii proiectului menționează că neachitarea în termen a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală atrage după sine calcularea unei penalități de întârziere de 0,1% din suma datoriei pentru fiecare zi de întârziere. Autorii consideră că această penalitate este suficientă și asigură în totalitate realizarea scopului sancțiunii – educarea contravenientului.

Amenzile vor fi anulate după aprobarea proiectului și de către Parlament.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de pe facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker