EvenimenteSocial

Igor Dodon : „România a fost mereu alături de noi”

Președintele Igor Dodon a mulțumit statului român și președintelui Klaus Iohannis, pentru ajutorul de 3,5 milioane de euro, dar și pentru medicii români veniți la Chișinău pentru a efectua misiunea de sprijin a cadrelor medicale din Republica Moldova în contextul pandemiei de Covid-19.

„Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului român și personal președintelui României, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat Republicii Moldova. Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măști, 50 mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mână se sprijin în lupta împotriva Covid-19.”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a declarat că Republica Moldova apreciază „în mod aparte” suportul care vine din partea vecinilor și partenerilor, în aceste „vremuri grele pentru toți”.

„Știu că România a fost mereu alături de noi, iar țările noastre sunt legate nu doar prin spațiul geografic și cultural comun, dar și prin aceeași viziune de modernizare și dezvoltare în spirit european. (…) Astfel de momente de întrajutorare arată că frații noștri de peste Prut sunt săritori la nevoie, sunt adevărați parteneri strategici ai Republicii Moldova și noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relații în toate domeniile”, a menționat Dodon.

De menționat că prim-ministrul Chicu a avut ocazia să se întâlnească ieri cu ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, căruia i-a mulțumit pentru suportul oferit, făcând referire la cei 42 de medici și asistenți medicali.

Amintim că ieri, 30 aprilie 2020, un grup de medici şi asistenţi medicali din România au sosit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19, pe o durată de 15 zile.

Misiunea medicală a fost însoțită în Republica Moldova de către Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, Raed Arafat și ministrul Apărării din România, Nicolae Ciucă.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker