Social

Oportunități și perspective pentru tinerii și femeile din Teleneşti

Reprezentanți ai structurilor desconcentrate în teritoriu, ONG-urilor, antreprenori și elevi din centrul raional, la Biblioteca Publică Raională ”V. Alecsandri” din Telenești  au participat la lansarea proiectului ”Oportunități și perspective pentru tineri și femei”. 

Olga Patlatii, coordonatoare de proiect, președinta AO ”Onoarea și drepturile femei contemporane” din Bălți (AO ODFC) a relatat celor prezenți că obiectivele proiectului presupun instruirea în domeniul angajării în câmpul muncii a cel puțin 300 de tineri și femei din regiunea centru-nord a ţării prin parteneriat cu bibliotecile publice, instruirea în domeniul parteneriatului a cel puțin 120 de tineri și femei, oferirea de suport consulativ și de angajare în câmpul muncii pentru cel puțin 50 de tineri și femei, pentru inițiarea și dezvoltarea afacerii  proprii – pentru cel puțin 10 persoane din grupul-țință. Toate aceste activități  urmează să se desfăşoare pe parcursul a cinci luni. Beneficiarii proiectului vor fi  tinerii și femeile cu vârstă cuprinsă între 15 – 35 de ani, incluisiv victimele violenței în familie fără limită de vârstă, care locuiesc în Bălți și în regiunile rurale din zona centru-nord a țării, persoane nimerite în situații de criză sau risc în familii cu statut socio–economic scăzut care sunt în  căutarea unui loc  de muncă, astfel ca aceștea să se realizeze la baștină.

Dna Aurica Dobjanschi, directoare-adjunctă la BPR ”Vasile Alecsandri” a relatat pentru ”C„ că biblioteca va identifica beneficiari, parteneri economici, problemele ce țin de șomaj și soluționarea lor prin angajarea în câmpul muncii prin suport informațional, recomandări, etc.

”Tinerii veniţi la lansarea proiectului s-au arătat interesaţi de perspectivele pe care le propunem. Beneficarii instruiți vor oferi consultație altor persoane din grupul-țintă. Antreprenorii implicaţi în proiect vor fi mentori pentru alți beneficari și vor crea noi locuri de muncă. Vrem astfel ca oamenii să se realizeze la baștină”, a menționat directoarea-adjunctă a bibliotecii. 

Eugenia Roșca, specialistă în secția Telenești a filialei Orhei a Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), directoarea AO ”Concordia” a fost impresionată de ideea acestui proiect:

”Ideea dnei Patlatii e simplă și funcţională: prin intermediul bibliotecii de invitat beneficiari din rândul tinerilor și femeilor pentru a-i deprinde cu lumea afacerilor, a-i familiariza cu problemele angajării în câmpul muncii. Nimeni nu a folosit potențialul bibliotecilor și cred că aceasta va reuși. Noi vom participa și ca parteneri în cadrul CCI, oferind consultanță și suport informațional”, a fost de părere dna Roșca.

Vasile Frunză, specialist la Agenția pentru Ocupația Forței de Muncă din Telenești s-a arătat și dumnealui interesat de proiect:

”Este salutabil faptul că biblioteca devine unul din partenerii noștri în ce privește instruirea, inițierea în afaceri, angajarea în câmpul muncii. Avem deplina speranță că acest proiect va reuși”, ne-a relatat dl Frunză.

Ion Cernei

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de pe facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

     

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker