Politic

Igor Dodon ar fi primit, în anii 2013-2014, sute de mii de euro de la liderul Partidului Șor, Ilan Șor

Președintele Igor Dodon ar fi primit, în anii 2013-2014, sute de mii de euro de la liderul Partidului Șor, Ilan Șor. Declarația a fost făcută de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Morari a precizat că în celebra geantă, pe care i-ar fi transmis-o Șor președintelui, s-ar fi aflat 1,5 milioane de euro.

„Dosarul este la faza urmăririi penale. Atunci s-a pornit dosar penal pe faptul coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Ilan Șor a fost audiat, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat. Șor a fost audiat și a spus că în 2013-2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu funcție de demnitate publică care este președintele RM, atunci avea altă funcție. El a mai declarat sub semnătură că a achitat pentru familia Dodon și pentru funcționarul Dodon zboruri care au fost acceptate de Dodon. Fie pentru călătorii de lux”, a spus Morari.

Fostul șef de la Procuratura Anticorupție a menționat că, în prezent, nu știe care este soarta dosarului deschis pe acest caz, dar a dat asigurări că atunci când a plecat de la Procuratură, dosarul era în gestiune.

AGORA precizează că în luna septembrie 2019, deputatul lipsit de imunitate, Ilan Șor, a oferit un interviu  și a răspuns la întrebarea ce era în geamantanul pe care i l-ar fi transmis câțiva ani în urmă actualului președinte Igor Dodon.

„În geanta neagră erau bani, desigur. Bani pe care Filat i-a transmis lui Dodon ca să-l voteze pe președintele Timofti. Filat a luat banii de la BEM, iar Dodon a votat mișelește pentru Timofti contra sumei de 3 milioane de dolari. Au fost mai multe genți. Dar oricum nu are rost să vorbesc despre asta, pentru că Procuratura Generală acum e sub controlul lui Dodon. Am dovezi, dar e devreme să vorbesc despre ele. Justiție nu avem, procuratura e subjugată… Aceste dovezi acum poți să le scurgi cu apa de la toaletă”, a spus Șor.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținute în februarie 2019, Ilan Șor a declarat că președintele Igor Dodon ar fi beneficiat de mai multe favoruri din partea lui. De exemplu, că șeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul primarului degrevat de Orhei, s-ar fi folosit de mașinile și de casa lui Șor. Acesta a spus că a luat decizia de a face publice aceste lucruri după ce familia sa ar fi fost amenințată cu dosare în Rusia, la rugămintea lui Dodon. Șor a venit la conferință și cu o geantă, despre care a spus că este asemănătoare celei pe care i-a dat-o în trecut lui Igor Dodon.

Președinția a negat acuzațiile, menționând atunci că ele „trebuie tratate exclusiv în context electoral”.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close