Evenimente

VIDEO// Igor Dodon: „Nu vom muri de foame, dacă vorbim de grâu și porumb”

Actualmente, certificate pentru exporturi de grâu de cerealiere de grupa întâi în țară, practic nu se eliberează, dar sperăm că, în curând, va fi și o decizie oficială pentru interzicerea exportului de cerealiere, așa cum au făcut-o marea majoritate a țărilor. Declarația a fost făcută de șeful statului Igor Dodon, în cadrul emisiunii Președintele Răspunde.

 

„Cineva a scris zilele acestea că se duce masiv grâul din țară. La această etapă certificate pentru exporturi de grâu de cerealiere de grupa întâi în RM practic nu se eliberează, sperăm că va fi în curând și o decizie oficială pentru interzicerea exportului de cerealiere, așa cum au făcut-o marea majoritate a țărilor. Am văzut că a crescut prețul puțin la grâu în Republica Moldova, chiar la Șoldănești,la o brutărie unde au spus că prețul la grâu este deja 3,80 lei, aproape 4 lei. Am venit cu un mesaj către întreprinderile din panificație să nu admită totuși  majorări la pâine”, a declarat șeful statului, la emisiunea Președintele Răspunde.

Igor Dodon a mai spus că la moment, resurse cerealiere sunt suficiente.

„Dacă e să vorbim de situația agricolă, specialiștii de la ministerul Agriculturii, alți colegi îmi dau asigurări că rezerve sunt, adică nu vom muri de foame, dacă vorbim de grâu și porumb.Rezerve de cerealiere în RM sunt. Exporturile au fost parțial, și în ultimul timp, total sistate, de aceea grâul care este în țară, rămâne în țară. Ne ajunge aceste rezerve până la roada nouă. Înțelegem că roada ar putea fi destul de scăzută în acest an, dar sperăm că o să plouă și cred că situația va fi parțial salvată”, spune președintele.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker