Evenimente

Pachete pentru persoanele în dificultate

Pachete cu produse alimentare pregătite de Consiliul Raional Teleneşti au fost repartizate cu concursul primăriilor la 300 de persoane în etate solitare din localităţile raionului. Produsele au fost procurate cu resurse din fondul președintei raionului, iar repartizarea lor s-a făcut în baza unor liste alcătuite de către asistenții sociali din primării.

Decizia a fost luată după ce membrii celulei de criză creată în cadrul Consiliului Raional au dispus că poate fi ridicată parțial interdicția privind deplasările prin localități.

”Am reieșit din situația că mai multe persoane în etate, inclusiv veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, nu se pot deplasa la unitățile comerciale, iar în cele circa 2 luni de pandemie au epuizat rezervele de produse alimentare”, a menționat dna Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești.

Ion Țurcanu, primarul de Scorțeni, spune că ajutorul primit a fost de folos peroanelor în etate:

”Am repartizat personal aceste pachete şi le-am explicat oamenilor că aceste pachete de crupe, ulei – în total vreo 10 denumiri de producte – este sprijinul administraţiei raionale pentru ei şi nu are nimic în comun cu pomenile din partea partidelor politice. Am fost înțeleși”, a menționat primarul de Scorțeni.

Tudor Țurcanu, primarul comunei Ratuș, a remarcat la rândul său, că repartizarea s-a făcut fără cameră de luat vederi și că ajutorul a fost primit cu bucurie: ”Avem câteva persoane solitare, de care are grijă serviciul social al primăriei, astfel pachetele respective le-am repartizat, accentuând pentru ei că este un lucru firesc ca oamenii să se ajute unul pe altul. Suntem conștienți că trebuie să manifestăm în continuare unire, compasiune și ajutor reciproc or, anul acesta are multe provocări și cei mai vulnerabili sunt oamenii în vârstă”, a spus primarul de Ratuș.

Dna Sârbu a precizat că în ajunul sărbătorilor de Paști și în săptămâna luminată mai mulți agenţi economici din sate și din centrul raional au repartizat persoanelor în dificultate produse alimentare, inclusiv din cele tradiționale pentru sărbătorile pascale.

În imagine: Vicepreşedintele raionului, Alexandru Tăburceanu şi preşedinta raionului, Mariana Ombun repartizează pachetele primarului de Negureni, Ion Popa şi primarei de Sărăteii Vechi, Veronica Cupcea (de la atânga).

 

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker