Evenimente

Restricții la publicitatea producției alcoolice

Publicitatea băuturilor alcoolice va fi parțial interzisă la radio, tv, în presa scrisă, internet, transportul public etc. Aceasta va fi permisă doar în timpul evenimentelor naționale, în magazinele specializate, pe teritoriul întreprinderilor producătoare, pe bilete de călătorie sau în aeronave. Parlamentul a votat în ședința de joi, 6 iulie, în prima lectură, un proiect de lege care prevede modificarea și completarea unor acte legislative în domeniul controlului alcoolului, transmite IPN.

Potrivit proiectului, la radio și tv publicitatea la alcool va fi permisă după ora 22.00 până la ora 7.00. Imagini cu produse alcoolice nu vor fi publicate în primele și ultimele pagini ale ziarelor sau revistelor. Cât privește mediul online, publicitatea la alcool va fi permisă doar pe paginile web ale producătorilor din domeniu.

Promovarea băutu-rilor alcoolice va fi interzisă la o distanţă mai mică de 200 de metri de institu-țiile de învățământ, cămine pentru elevi și studenți, instituțiile medico-sanitare, terenuri de sport, unități militare, șantiere de construcții și reparații etc.

Viceministra Sănătății Liliana Iaşan a spus pe marginea prezentării documentului că Republica Moldova se numără printre ţările cu cel mai mare consum de alcool pur pe cap de locuitor în rândul populației adulte – 16,8 litri anual. Rata standardizată a mortalității legată de consumul de alcool în Republica Moldova este de 222 de decese la 100 de mii de locuitori, una dintre cele mai înalte în lume.

Alcoolul este factorul nociv numărul unu pentru sănătatea populației Republicii Moldova. La evidenţa instituțiilor medico-sanitare publice se află peste 45 de mii de persoane care suferă de alcoolism, dintre care 15% sunt femei. Un caz de tratament al psihozei alcoolice costă 5800 de lei.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de pe facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker