Politic

Igor Dodon în vizită în raioanele Şoldăneşti şi Rezina

   Preşedintele Igor Dodon a întreprins marţi o vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina. Scopul vizitei, după cum concretizează chiar dumnealui într-o postare pe facebook, a fost să se familiarizeze cu situația epidemiologică la fața locului, pentru a discuta măsurile anticriză cu administrațiile raionale și pentru a lua cunoștință de activitatea agenților economici și pentru a-i felicita pe veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, pe care şeful statului l-a numit „Marele război pentru apărarea Patriei”.

Vizita a început în comuna Alcedar,  Șoldănești, unde preşedintele I.Dodon, însoţit de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju şi preşedintele raionului, Nicolae Mândru, au vizitat SRL „Vagadi”, o gospodărie specializată în cultivarea fructelor și cerealelor, care gestionează peste 100 de hectare și dispune de utilaj frigorific pentru păstrarea recoltei cu o capacitate maximă de 600 tone.

   Preşedintele menţionează că a salutat activitatea gospodăriei și a asigurat conducerea și angajaţii că  autoritățile țării vor depune maximum de eforturi pentru a susține agenții economici și populația în această perioadă dificilă pentru noi toți, dar nu specifică când şi prin ce măsuri concrete se va produce această susţinere.

   În continuare preşedintele a fost la Spitalul Raional Șoldănești, unde a examinat condițiile și dotarea instituției cu cele necesare pentru combaterea Covid-19 şi la fabrica de produse de panificație a SRL ”Brodețchi” din Şoldăneşti.

În raionul Rezina, preşedintele I.Dodon, însoţit de preşedintele raionului, Valeriu Ciorici, a vizitat câteva sate, a fost în câteva colective de muncă şi şcoli.

După cum menţionează însuşi preşedintele în postarea sa pe facebook, însoţită de 34 de fotografii, „oamenii sunt disperaţi, necăjiţi şi categorici în cerinţele de alegeri parlamentare anticipate împreună cu cele prezidenţiale. Nu cred că în istoria modernă a Republicii Moldova a mai fost aşa situaţie dificilă şi atâta nemulţumire din partea oamenilor”, afirmă Igor Dodon, iarăşi fără a concretiza de ce anume este nemulţumită lumea, cine ar fi vinovat de această nemulţumire şi că ţara a ajuns în asemenea situaţie dificilă.

În imagini: 1. Pandemie? Stare de urgenţă? Staţi acasă! Interzicerea întrunirilor? Distanţă socială de 2 metri? Măşti de protecţie, mănuşi? Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice? Se pare că nu toată lumea a auzit despre aşa ceva. Vizita şefului statului în raionul Rezina. Fotografie din postarea preşedintelui I.Dodon pe facebook.

2. La Cușmirca, I.Dodon a trecut pe la Anton Solovei, în vârstă de 95 de ani, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial şi l-a decorat cu Ordinul Republicii.

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker