Evenimente

Maia Sandu: „Ne scriu unii medici că nu sunt testați chiar dacă se simt rău”

Maia Sandu, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj, prin care critica guvernul pentru faptul ca aceștia :  „pun în responsabilitatea medicilor de familie și asistenților medicali prelevarea probelor pentru testarea COVID-19.

„887 de lucrători medicali infectați! Mai mult, ne scriu unii medici că nu sunt testați chiar dacă se simt rău. Aceasta înseamnă că numărul celor bolnavi este și mai mare. Între timp, Guvernul vine cu o decizie total irațională – să pună în responsabilitatea medicilor de familie și asistenților medicali prelevarea probelor pentru testarea COVID-19. Aceasta va duce la îmbolnăvirea a și mai multe cadre medicale și la colapsul întregii asistențe medicale primare. Pentru a colecta probe în localități sunt metode mai sigure – să se creeze echipe mobile, formate din personal instruit corespunzător și dotat cu echipament de protecție după toate rigorile, care să meargă în raioane.

Protejarea medicilor nu a fost și nu este o prioritate a acestui Guvern: spitalele nu au fost dotate cu suficiente măști, mănuși și costume de protecție, protocoalele au fost făcute cu mare întârziere, personalul medical nu este testat regulat, iar ultima decizie cu privire la medicii de familie și asistenții medicali pune capac la toate. Această lipsă de responsabilitate nu mai poate fi tolerată. De aceea, colegii mei din Parlament înregistrează astăzi un proiect de hotărâre a Parlamentului pentru constituirea unei comisii de anchetă pentru evaluarea măsurilor întreprinse de Guvern în vederea prevenirii și combaterii epidemiei de COVID-19. Această comisie urmează să analizeze, pas cu pas, deciziile, acțiunile și inacțiunile Guvernului pentru a identifica vinovații de această situație dezastruoasă.”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker