Social

Italia revine în forță. Țara relaxează măsurile de carantină

Cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus revine la muncă. Italia a anunţat că va începe de săptămâna viitoare relaxarea măsurilor de carantină, dar cu respectarea în continuare a   măsurilor de distanţare socială.

Giuseppe Conte, premierul Italiei: „Din 4 mai,  întregul sector de producţie se va redeschide, la fel şi cel de construcţie şi întregile sectoare care asigură materia primă pentru funcţionarea acestor sectoare.”

Decizia vine după ce ieri, Italia a anunţat cel mai mic bilanţ al deceselor din ultima lună şi jumătate – doar 260 de morţi. Relaxarea măsurilor de carantină se va întinde pe parcursul mai multor săptămâni. Dacă rata noilor îmbolnăviri rămâne scăzută, mai mulţi italieni vor putea reveni la muncă.

„Din 18 mai plănuim să redeschidem muzeele, spaţiile expoziţionale, librăriile şi antrenamentele echipelor sportive” spune Giuseppe Conte.

Şcolile, în schimb, nu se vor redeschide până în septembrie, iar barurile, restaurantele şi saloanele de cosmetică vor mai aştepta până la 1 iunie.

Între timp, Cehia trece deja la a treia fază a revenirii la normal. Fabrica Skoda a reluat porducţia. Se redeschid şi magazinele cu o sprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, dar şi sălile de fitness. Paşi în afara carantinei se fac şi peste graniţa cu ţara noastră, în Serbia, unde saloanele de cosmetică şi coafor pot primi din nou clienţi.

„Suntem foarte fericiţi pentru că revenim la muncă. Şi clienţii noştri sunt foarte fericiţi şi, bineînţeles, vom respecta toate măsurile de precauţie, pentru că sănătatea este mai importantă decât   frumuseţea” spune Svetlana Kovacevici, proprietar salon.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker