Evenimente

Opt subgrupuri tematice vor lucra asupra îmbunătățirii legislației mass-media

Opt subgrupuri tematice vor activa în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media. Obiectivele de activitate pentru fiecare subgrup și termenul-limită pentru elaborarea documentelor au fost stabilite în cadrul ședinței de joi, 6 iulie, a Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, prezidată de președintele Parlamentului Andrian Candu, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

 

Dumitru Lazur, coordonator de proiecte la Oficiul Consiliului Europei la Chișinău, a precizat că vor fi implicați experți naționali și internaționali care vor coordona activitatea subgrupurilor și vor asista membrii Grupului de lucru.

Subgrupul tematic nr.1 își propune să elaboreze un nou Cod al audiovizualului până în decembrie 2017. Subgrupul tematic nr. 2 va elabora o nouă Lege cu privire la publicitate, iar subgrupul tematic nr. 3 va discuta propunerile de modificare și completare a proiectelor de legi ce vizează securitatea informațională. Subgrupul nr.4 și-a fixat drept obiectiv elaborarea, până la sfârșitul anului curent, a Strategiei de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova.

Subgrupul nr. 5 va examina proiectele de lege referitoare la accesul la informație și protecția datelor cu caracter personal. Subgrupul nr. 6 va elabora modificările la Codul Electoral (chestiuni privind conduita mass-media în campania electorală). Subgrupul nr. 7 are drept obiectiv analizarea bunelor practici în domeniul acordării facilităților fiscale pentru mass-media pentru a elabora un nou proiect de lege cu privire la ajutoarele de stat pentru publicațiile periodice sau revizuirea proiectului elaborat de societatea civilă. Subgrupul nr. 8 va elabora, până în aprilie 2018, o nouă Lege a presei (presa scrisă și online) sau modificări și completări la legislația în vigoare.

În cadrul ședinței a fost discutat și aprobat Regulamentul de activitate a Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare și un mecanism de cooperare permanentă între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat la inițiativa președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei „Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de pe facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker