Evenimente

Taxele pentru poluarea mediului ar putea fi achitate la bugetul local

Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului a avizat o inițiativă legislativă de modificare a Legii privind plata pentru poluarea mediului, ce prevede ca taxele pentru poluarea mediului să fie achitate la bugetul local, corespunzător locului amplasării obiectului sau subdiviziunii care provoacă poluarea.

Foto simbol.

Legea privind plata pentru poluarea mediului prevede 4 tipuri de plăţi/taxe. Este vorba de plata pentru emisiile de poluanţi ale surselor staţionare, plata pentru deversările de poluanţi, plata pentru depozitarea deşeurilor de producţie și taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului. În prezent, toate aceste taxe se achită la bugetul de stat, relatează unimedia.info.

Având în vedere că poluarea mediului prin emisii, deversări şi depozitarea deşeurilor de producţie afectează, în primul rând, ariile unde sunt amplasate obiectele care provoacă poluarea, se propune ca plăţile prevăzute în articolele 6, 9 şi 10 din Legea nr. 1540/1998 să fie vărsate în bugetul local, corespunzător locului amplasării obiectivului/subdiviziunii. Proiectul de lege nu necesită careva surse financiare pentru implementare, însă va influenţa formarea bugetelor locale şi naţional”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă a proiectului.

Deputații propun ca legea să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021, astfel încât să nu fie afectate procesele de achitare, raportare a acestor taxe, precum şi de planificare şi formare a bugetelor.

Proiectul urmează a fi examinat de celelalte comisii permanente, iar, ulterior, supus dezbaterilor în plenul Parlamentului.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close