Util

Unde să-ți găsești rapid un loc de muncă în Moldova

Te pregătești să faci o tranziție spre un nou loc de muncă, dar să cauți câteva luni nu este o opțiune. Facturile trebuie plătite și nici tu nu te simți comfortabil să te afli acasă în tot acest timp și să nu muncești.

Uite ce să faci dacă vrei să-ți găsești un job în domeniul tău, iar timpul te presează:

# Platforme de recrutare online cu o listă mare de joburi

Cea mai bună soluție pentru a scurta procesul de căutare a unui job sunt platformele online de recrutare. Acestea îți oferă acces gratis și instant la o bază de date cu sute de locuri de muncă vacante. Angajatorii publică toate anunțurile de angajare pe aceste platforme, care conectează companiile cu candidații.

Exemple de astfel de platforme sunt Jobs.diez.mddelucru.md care îți oferă posibilitatea să-ți publici CV-ul pentru a fi găsit ușor de potențiali angajatori.

 

 

Tot acolo, găsești locuri de muncă din 20 de categorii diferite, precum Marketing, Finanțe, Transport, Vânzări sau IT.

# Asigură-te că nu aplici la joburi false

O să economisești mult timp și nervi dacă o să ai grijă să nu aplici la joburi false sau lansate de companii dubioase. Riști să lucrezi timp de mai multe luni fără vreo formalitate și, prin urmare, fără vreo siguranță și protecție de a primi salariul meritat.

Verifică, în primul rând, dacă compania la care aplici are un site web sau, cel puțin, o pagină pe rețelele de socializare. Lipsa oricăror informații în privința unei companii trebuie să fie un semnal de alarmă. Caută recenzii despre această companie, apelează la prieteni, poate ei cunosc câte ceva despre ea.

# Selectează locuri de muncă care se potrivesc domeniului și experienței tale

Cea mai scurtă cale spre a fi chemat la un interviu este să aplici la acele poziții vacante care corespund experienței tale de lucru.

Opțiunea de a căuta locuri de muncă pe diferite specializări este de bază și o vei regăsi pe orice platformă de recrutare online. Adițional, anunțurile de angajare publicate pe portalurile Jobs.diez.md și delucru.md conțin explicit și numărul de ani de experiență necesari într-o poziție similară.

Dacă ești specialist în creditare de 5 ani, ai șanse mai mari să fii angajat pentru o poziție în același domeniu decât să demonstrezi că te-ai descurca bine în calitate de contabil.

# Află totul despre mediul și condițiile de muncă

Cu siguranță nu ai vrea să aplici la un loc de muncă, să fii invitat la interviu și abia atunci să afli că, de fapt, compania activează într-un domeniu care nu te interesează, iar ceea ce îți poate oferi nu este ceea la ce te așteptai.

Ideal ar fi să știi înainte de a aplica cât mai multe despre companie. Pe Jobs.diez.md, dar și pe delucru.md poți consulta profilul fiecărei companii care postează un anunț de angajare și care conține informații despre activitatea lor, site-ul web, poze și beneficiile concrete pe care le oferă angajațilorPeste 1600 de companii diferite au în prezent locurile de muncă vacante publicate pe site, așa că ai de unde alege.

 # Aplică la mai multe posturi concomitent

Acum că ai găsit în același loc mai multe joburi care corespund cu specialitatea ta și ești mulțumit de valorile și condițiile de muncă din companiile care le oferă, nu ți-a mai rămas decât să trimiți CV-ul către toate aceste companii, iar tot procesul, de la început până la sfârșit, nu-ți va lua mai mult de o oră.

Prin platformele jobs.diez și delucru.md încercăm să te aducem mai aproape de angajatori și să-ți oferim toată susținerea necesară în procesul de angajare, dar și să-ți redăm încrederea de sine pe drumul către locul de muncă dorit.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker