Dezbateri publiceE timpul sa fii activEvenimenteImplică-te în discuțiiTelenești

Locuitorii sunt chemați să participe la dezbateri pe internet privind Strategia de dezvoltare socio-economică a comunei

Locuitorii comunei Pepeni din raionul Sângerei sunt chemați să participe la dezbateri pe marginea Strategiei de dezvoltare socio-economică a comunei în cadrul proiectului ”Consolidarea spiritului civic și sporirea transparenței decizionale în comuna Pepeni”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer Stufting.

Asociația Băștinașilor din Pepeni a elaborat de comun acord cu primăria locală un proiect al Strategiei de dezvoltare social-economică a comunei Pepeni. Planul de acțiuni al strategiei conține 5 capitole, care se referă la dezvoltarea economică; infrastructură; cultură, sport și agrement; protecția mediului; activitatea APL și protecția socială.

Ion Câșlea, membru al Asociației, a menționat că au apărut niște situații care cer urgentarea aprobării documentului respectiv:

Potrivit calendarului proiectului, strategia urma a fi elaborată în luna august, în cadrul unui atelier de lucru. Însă, deoarece Primăria are nevoie urgent de ea, a fost luată decizia de a o schița acum. Aceasta urmează a fi supusă audierilor publice prin intermediul Internetului și să fie adoptată în câteva săptămâni”, a menționat dl Câșlea.

În august va fi făcută o reactualizare în baza realităților care se vor configura atunci, ținându-se cont de impactul crizei economice care se prefigurează că va urma după pandemia de Covid-19. Asociația Băștinașilor și Primăria Pepeni vin cu rugămintea față de locuitorii comunei să citească atent proiectul, în special planul de acțiuni, și să vină cu propuneri și completări pentru ca acesta să reprezinte un document solid, care să reflecte interesele tuturor locuitorilor și categoriilor sociale din comună.

Comuna Pepeni este formată din satele Pepeni (sat-reședință), Pepenii Noi, Răzălăi și Romanovca.

După site-ul stirideacas

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker