Evenimente

Prețul petrolului s-a prăbușit sub zero dolari pe baril în SUA

Prețul petrolului a ajuns negativ pentru prima dată în istorie. Potrivit cotațiilor Bloomberg cotația petrolului WTI cu livrare în luna mai a ajuns la minus 35 de dolari.

Un preț negativ înseamnă că, dacă se face tranzacția, vânzătorul este dispus să plătească el cumpărătorului pentru a i se lua marfa, o situație inversă decât una comercială normală. Prețul petrolului s-a prăbușit la aceste niveluri pentru că lumea este cuprinsă de pandemie, economia funcționează la niveluri aproape de zero, transporturile aeriene sunt aproape oprite, deci petrolul nu se mai consumă, dar se produce.

Cum scăderea producției nu a putut ține pasul cu scăderea consumului, s-a ajuns la situația în care petrolul a fost stocat dar, după mai multe săptămâni, s-a ajuns și la situația în care majoritatea capacităților de stocare sunt deja pline, potrivit Economica, citată de tv8. Această cotație negativă este valabilă doar pentru contractele cu livrare în luna mai.

În Republica Moldova, după ultima ieftinire din martie 2020, preţurile la carburanţi au rămas stabile, la nivelul de 16,47 lei /litru de benzină A95 şi 14,12 lei/litru de motorină.

Pe 22 aprilie, mai multe staţii PECO din R. Moldova au anunțat că toate tipurile de benzină și motorină s-au ieftinit cu un leu. Gazul lichefiat s-a ieftinit cu 10 bani, transmite stiri.md. Asta înseamnă că un litru de motorină costă 13,12 lei, iar un litru de benzină cu cifra octanică 95 – 15,47 lei.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker