Evenimente

Igor Dodon, despre relaxarea restricțiilor: „Eu nu exclud că elevii vor reveni la școală la 1 septembrie”

Autoritățile moldovenești vor relaxa treptat restricțiile impuse de starea de urgență, în dependență de evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19. Totuși, există o mare posibilitate ca instituțiile de învățământ să nu se mai deschidă până la 1 septembrie, a declarat președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la UNIMEDIA.

Șeful statului a declarat că atâta timp cât nu există un vaccin pentru virusul Covid-19, în Republica Moldova ne putem aștepta la mai multe valuri de infecții cu acest coronavirus, însă, asta nu înseamnă că țara își permite să mențină atâta timp restricțiile impuse prin starea de urgență.

Igor Dodon a spus că autoritățile au luat în calcul relaxarea restricțiilor în câteva etape.

În prima etapă, dacă pe parcursul săptămânii curente ne vom menține la nivelul 100-150 de cazuri depistate pozitiv de Covid-19, cel mai probabil va urma o relaxare începând cu 27 aprilie, ceea ce înseamnă ieșirea la lucru a bugetarilor și scoaterea interdicțiilor pentru unele genuri de activitate, cum ar fi Horeca”, a declarat președintele.

Cea de-a doua etapă ar însemna scoaterea încă a unui șir de restricții la data de 15 mai, când expiră starea de urgență.

Cea de-a treia etapa ține de reluarea activității sistemului educațional. Nu exclud că elevii vor reveni la școala la 1 septembrie”, a spus oficialul. Această etapă se preconizează la începutul lui iunie.

O parte din restricții se vor menține în continuare, în special ceea ce ține de evenimentele cu participarea a mai mult de 50 de persoane. „Eu cred că aceste restricții se vor menține încă câteva luni”, a precizat Igor Dodon.

Imagine simbol.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker