E timpul sa fii activEvenimenteRezinaȘtiri

Gonsideraţiuni pentru Eroii din linia întâi

Mulțumim, Doctore!” „Mulțumim, Soră-asistentă!” – expresii pe care merită să le folosim cât mai des, în special în această perioadă de grea încercare pentru întreaga planetă, când milioane de angajaţi ai sistemului de sănătate sunt expuși, zilnic, riscurilor și pericolelor de infectare, de îmbolnăvire, de extenuare fizică și morală, dar continuă să vegheze sănătatea pacienților, oferind asistență medicală şi salvând vieți…

Lucrătorii medicali din raionul Rezina – oameni care muncesc în ture a câte 24 de ore, prinși în costume incomode și măști sufocante, alții mereu la chemări în tot raionul – au nevoie de susținerea noastră cel puțin printr-o simplă sintagmă de gratitudine: „Mulțumim”!

În acest context, Campania de caritate „NU! Covid-19!”, concepută în cadrul Garderobei Sociale de pe lângă Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu”, a continuat prin acțiuni de susținere a cadrelor medicale din orașul Rezina, având-o ca sponsor principal pe dna Valentina Țonici și familia ei frumoasă, stabiliți de mai mulți ani în Italia, cu genericul: „Recunoştinţă și apreciere pentru lucrătorii noștri medicali!”.

Prin această Campanie exprimăm profundă gratitudine și respect tuturor lucrătorilor medicali (medici, medici-rezidenți, asistente medicale, laboranți, infirmiere, șoferi ambulanțe etc.), care își desfășoară activitatea cu profesionalism și demnitate, cu responsabilitate și dăruire de sine, cu bunăvoință, empatie și dragoste pentru oameni. Darurile au fost distribuite în patru instituții medicale: Spitalul Raional, Secția consultativă a Spitalului Raional, Serviciul Asistență Medicală Urgentă și Centrul Medicilor de Familie.

Din partea mea, mulțumesc mult dnei Valentina pentru dragostea care o are faţă de acest meleag, față de oamenii lui, urmărește de acolo, din Italia, tot ce se face la baștină, resimte cu sufletul și inima trăirile noastre și vrea să fie alături de noi…

Mulțumesc mult familiei Răducanu – Aliona, Ruslan, Ina, ginerelui dumnealor Nelu – pentru colaborare, sponsorizare transport/motorină, pentru buna gestionare a donației în sumă de peste 5000 lei și pentru implicare nemijlocită în buna organizare a Campaniei!

Dragi vizitatori ai paginii noastre de Facebook, fiecare dintre dumneavoastră poate lăsa un mesaj de încurajare și susținere a personalului medical care participă la supravegherea, tratamentul și controlul infecției cu Covid-19.

Dragii noștri! Vă transmitem cele mai frumoase gânduri, însoțite de urări de sănătate, pace sufletească, fericire și bucurii! Vă dorim ca lumina Învierii Domnului Iisus Hristos să vă umple sufletele cu credinţă şi iertare, să vă deschidă inimile spre fapte bune, speranță și iubire, să vă aducă alinare şi puterea de a trece cu bine peste orice provocare!

Hristos a Înviat!

Galina Davâdic, directoarea Bibiotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu”, Rezina

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker