Cere socoteală pentru banii publiciEvenimenteȘoldănești

770 de mii de lei pentru biserici, morminte frăţeşti, mobilier şi acţiuni culturale

Consiliul Raional Şoldăneşti, tradiţional, contribuie la reparaţia şi întreţinerea în stare bună a clădirilor bisericilor şi a mormintelor frăţeşti din teritoriu. Recent, Consiliul a alocat câte 30 de mii de lei cu titlu de contribuţie la reparaţia capitală a bisericii din s. Dobruşa şi construcţia locaşului sfânt din s. Rogojeni, 20 de mii pentru reparaţia bisericii din s. Şestaci.

Totodată, primăriile Răspopeni şi Cotiujenii Mari vor beneficia de 15 şi respectiv 10 mii de lei pentru reconstrucţia mormintelor frăţeşti amplasate în aceste teritorii.

Primăria Glingeni intenţionează să amenajeze un muzeu în casa unde s-a născut şi şi-a petrecut copilăria marele actor Mihai Volontir. Consiliul Raional a alocat Primăriei drept contribuţie pentru procurarea imobilului 20 de mii de lei.

Blocul locativ din str. 31 August, or. Şoldăneşti de câţiva ani prezintă pericol pentru locatari prin mai multe semne de avariere. În şedinţa recentă, Consiliul a alocat 150 de mii de lei pentru elaborarea proiectului de consolidare a clădirii.

De sume semnificative din bugetul raional vor beneficia şi câteva structuri ale administraţiei raionului. Centrul de Sănătate va primi 100 de mii de lei pentru mobilier şi pregătirea de acreditare, iar Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei – 121,8 mii de lei pentru reparaţia încăperilor, procurarea mobilierului, echipamentului tehnic.

Alţi 100 de mii de lei din cele 770 de mii repartizate recent, Consiliul Raional şi le-a rezervat pentru organizarea şi desfăşurarea în 2020 a manifestaţiilor culturale.

Reporter ”C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker