Cere socoteală pentru banii publiciEvenimenteȘoldănești

Cum supravieţuiesc instituţiile de învăţământ din raionul Şoldăneşti

Instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Şoldăneşti beneficiază anul acesta de o susţinere financiară solidă din bugetul raional. Conform unei decizii adoptate recent de Consiliul Raional, din componenta raională a Direcţiei Învăţământ unui grup mare de şcoli le-au fost repartizaţi circa 3 mil. 340 mii lei.

Şcolilor-grădiniţe Şipca, Rogojeni şi Socola le-au fost alocaţi, pentru acoperirea deficitului bugetar, 144 şi, respectiv, 225 şi 394 mii lei.

Mai multe instituţii vor beneficia de investiţii pentru efectuarea diverselor lucrări de construcţie şi reparaţii. La Gimnaziul „A.Grosu” din Dobruşa, cu 248,2 mii lei, urmează să construiască blocuri sanitare interne, cu 112,5 mii – să proiecteze sistemul de încălzire, iar cu 22,8 mii lei – să achite serviciile de supraveghere tehnică şi controlul de autor la finisarea proiectului „Construcţia sălii de sport a gimnaziului”.

În imagine: LT „Ştefan cel Mare” i-au fost alocaţi 869,4 mii lei pentru pavarea terenului din curtea şcolii.

La complexul educaţional gimnaziu – grădiniţă „M. Volontir” din Glinjeni anul acesta prevăd să schimbe uşile şi geamurile, să finiseze construcţia grupurilor sanitare interne şi să amenajeze un teren de joacă. Consiliul Raional a alocat în aceste scopuri 256,9 mii lei.

Au primit resurse financiare pentru construcţia blocurilor sanitare interne şi Gimnaziul Climăuţii de Jos (277,4 mii), Complexul educaţional gimnaziu-grădiniţă Salcia (201,6 mii), acestea mai beneficiind de sume suplimentare pentru procurarea mobilierului şcolar (20 mii) şi amenajarea terenurilor de joacă (140,4 mii lei).

Peste 25 mii lei Consiliul i-a alocat la 13 instituţii preuniversitare pentru compensarea cheltuielilor de transport a cadrelor didactice care în perioada septembrie-decembrie 2019 s-au deplasat în scopuri de serviciu din localităţile de reşedinţă în alte localităţi. Sumele variază între 243 lei (la Gimnaziul Alcedar) şi 4047 lei (la Gimnaziul-grădiniţă Salcia). Judecând după sumele compensate, un deficit mai mare de cadre există la Complexul educaţional gimnaziu – grădiniţă „M. Volontir” din Glinjeni (4172 lei), la Gimnaziul-grădiniţă Salcia (4047 lei), Gimnaziul Poiana (3547 lei), Gimnaziul Pohoarna (3206 lei).

Tudor Iașcenco

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker