EvenimenteOrhei

Muniții din cel de-al Doilea Război Mondial depistate în raionul Orhei

Lucrările agricole de primăvară contină să scoată la suprafață muniții din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit maiorului Afanasie Stici, de la Direcția Situații Excepționale Orhei, citat de radioorhei.info, primele două cazuri au avut loc spre seara zilei de marți, 14 aprilie. La Jora de Mijloc, în timpul lucrărilor agricole în câmp, a fost depistat un obuz de aruncător de 82 mm, iar la Berezlogi a fost descoperită o grenadă de tip F1. În dimineața zilei de miercuri, 15 aprilie, la fel în timpul lucrărilor agricole în apropierea ÎS ”Moldsuinhibrid” din cartierul Nistreana al Orheiului a mai fost descoperită o grenadă de tip F1 din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Toate munițiile au fost ridicate de către geniștii Armatei Naționale. Amintim că primul caz din acest an de depistare a munițiilor a avut loc în luna martie c.

În context se atrage atenția că, în cazul depistării muniților, trebuie evitat orice contact cu acestea și anunțate imediat Direcția Situații Excepționale Orhei și Inspectoratul de Poliție Orhei.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker