Evenimente

Jocuri pentru proști: premierul rău și președintele bun

Stimată redacție, am citit opiniile pământenilor noștri vizavi de ajutorul de 700 de lei promis de actuala guvernare pensionarilor cu ocazia sărbătorilor de Paști. Dar așa și n-am înțeles, va fi acest ajutor ori nu? Iată și Paștele, dar de indemnizație nici vorbă.

Elena Munteanu, or. Șoldănești

Cu adevărat, în februarie 2020, Igor Dodon, după o consfătuire cu președinta Parlamentului Z.Greceanâi și prim-ministrul Ion Chicu anunța că guvernul urma să aprobe unele inițiative sociale. Conform uneia dintre acestea, ajutorul unic de sărbători în mărime de 700 de lei urma să fie oferit și de Paști pentru toți pensionarii care primesc o pensie mai mică de 2000 de lei.

La moment, instituțiile din teritoriu, responsabile de distribuirea acestor ajutoare, se află în vacanță și unii reprezentanți ai acestora, solicitând anonimatul, ne-au spus că nu dispun de careva informații oficiale la acest subiect. “Judecând după unele declarații de la Guvern, cel mai probabil că ajutorul anunțat nu va fi, pentru că situația economică din țară este extrem de grea”, a mai adăugat sursa noastră.

Apropo, pe 8 aprilie c., premierul Ion Chicu menționa în această ordine de idei într-un interviu pentru europalibera.org: „Noi nu am promis de Paști acest suport și el nu va fi. Noi am spus atunci că, după posibilități, o să vedem când o să putem să-l oferim. În cazul de față nu există aceste posibilități”.

Iar în vinerea Paștelui, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”, reacționând la întrebările presei și ale unor cetățeni, Igor Dodon a declarat că în timpul sărbătorilor pascale din acest an pensionarii care au o pensie mai mică de 2000 de lei nu vor primi suportul unic în valoare de 700 de lei, însă dânsul promite că până la sfârșitul anului, pensionarilor le va mai fi acordat un ajutor material unic.

Cel mai probabil, acest ajutor (dacă va fi oferit), va ajunge la pensionari în preajma alegerilor prezidențiale, fiind legat indispensabil de numele lui Igor Dodon ca o dovadă că președintele Dodon dacă promite – face…

Foto simbol. Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker