Evenimente

Poliţia a ridicat armele primarului de Pereni

Primarul comunei Pereni din raionul Rezina, în dimineața zilei de sâmbătă, a pus pistolul, pe care îl deținea legal, în aplicare.

Potrivit lui Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina, în dimineața zilei de 15 iulie c., în Secția de Gardă a IP Rezina s-a adresat mai întâi Dumitru Marchitan, primarul comunei Pereni, iar mai apoi cetățeanul satului Pereni, Mircea Loghin, care au relatat despre unul și același incident.

Deplasată la fața locului, grupa operativă a stabilit că la baza conflictului s-ar afla un depozit, cotă valorică a foștilor colhoznici și de care se folosea SRL „Dumitru Marchitan” (administratoare – soția primarului D. Marchitan) și liderul Gospodăriei Țărănești „Mircea Loghin” (administrator – M. Loghin). Din considerente încă nestabilite, primarul l-a obligat pe M. Loghin să elibereze depozitul în care acesta depozitase deja grâul din recolta acestui an. Între cei doi s-ar fi iscat un conflict, iar la un anumit moment  primarul ar fi scos pistolul și ar fi tras un foc vertical. Probele împușcăturii au fost colectate, iar primarului i-au fost ridicate armele pe care le deține legal: un pistol de model „Baikal” și o armă de vânătoare de model „Ij”.

Cazul dat se cercetează, a mai spus V. Dascăl.

Pe măsură ce investigaţia va înainta, vom reveni cu detalii în numerele următoare.

Redacţia asigură persoanelor implicate în conflict dreptul la replică.

În imagine: primarul de Pereni Dumitru Marchitan. Foto din arhiva politik.md

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker