E timpul sa fii activEvenimente

În Regiunea Centru de Dezvoltare au fost constituite 5 Coaliții Locale pentru Bugetare Participativă

Și în municipiul Strășeni a fost constituită Coaliția Locală pentru Bugetare Participativă. Aceasta este cea de a cincea Coaliție formată în regiunea de Dezvoltare Centru și are drept scop transparența și eficiența proceselor de elaborare și executare a bugetelor, prin participarea și monitorizarea lor din partea societății.

În cadrul conferinței, care a avut loc on-line, a fost adoptat Regulamentul de activitate al Coaliției. Asociația Obștească pentru Educație „NEOUMNAIST”, în persoana Veronicăi Țâmbalari, directoare executivă a asociației, unanim a fost aleasă în calitate de partener local. Ea a mulțumit membrilor coaliției pentru încrederea acordată și a menționat: „Vom depune eforturi ca banul public să fie utilizat cât mai rațional pentru dezvoltarea localităților din raza de administrare a primăriei municipiului Strășeni”.

La eveniment au participat Tatiana Savva și Alexandru Fală, responsabili de Regiunea Centru de Dezvoltare din Republica Moldova, din partea Centrului Analitic Expert Grup.

„Suntem bucuroși că am reușit astăzi să constituim în municipiul Strașeni o nouă coaliție locală și că am ales partenerul local în proiectul privind bugetarea participativă „Informează, reabilitează și acționează!”. Ce am aflat noi de la distanță despre Strășeni? Aici sunt oameni mândri, cu un simț foarte bun al umorului, responsabili și implicați. Deși părea destul de complicat în această situație de criză, am făcut cunoștință cu 16 oameni extrem de implicați în viața orașului, care vor să afle exact cum pot să își transforme orașul, citez: ”în cel mai frumos oraș în care să ne reîntoarcem și din care să nu plecăm”. Tinerii vor să știe cum pot rămâne acasă, antreprenorii cum să dezvolte localitatea, profesorii vor să aibă elevi, sunt și cei care se gândesc la artă și suflet, chiar în criză. Veteranii sunt gata să împărtășească experiența cu generația tânără. Un antreprenor, a acordat tutelă pentru trei tineri orfani și vrea să afle cum îi ajută mai departe, dar și cum alți tineri ieșiți din sistemul de tutelă a statului pot să învețe o meserie și să ajungă la universitate. Toți vor să știe cum bugetul răspunde la întrebările lor și ce vom face mai departe”, a menționat Tatiana Savva.

Evenimentul a fost organizat de partenerul regional AO ADR ”Habitat”.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker