EvenimenteTelenești

Maternitatea din Telenești, redeschisă

O asistentă medicală și o moașă din cadrul Secției obstetrică și ginecologie de la Spitalul raional Telenești au fost testate negativ la coronavirus, după ce au intrat în contact cu o femeie gravidă, bolnavă de Covid-19.

 

Cazul s-a întâmplat pe 5 aprilie, când  ambulanța a adus în secție o gravidă de la Bănești. Aceasta a născut la scurt timp de la internare, după care i s-au făcut probele la Covid-19, care s-au dovedit a fi pozitive. Mama şi pruncul au fost trimişi la Chișinău, la o instituție specializată,  iar cele două angajate au fost izolate într-un apartament închiriat de spital. Contactat de noi luni, directorul spitalului, Alexei Bivol, a spus că, în cazul ambelor angajate testul a ieșit negativ, dar peste alte 7 zile procedura va fi repetată, pentru a nu risca cu sănătatea colegilor şi altor paciente:

Foto simbol.

„Manifestări clinice care ar demonstra simptome ale Covid-19 nu au, starea este satisfăcătoare. La împlinirea celor 14 zile de izolare vom repeta testul cu speranța că va fi tot negativ. Am redeschis maternitatea după 7 zile de carantină”, ne-a relatat dl Bivol.

Șeful spitalului a precizat că este elaborat un protocol de comportament vs. de cei cu simptome de coronavirus, care sunt transportați de către Urgență direct la Orhei, Bălți sau Chișinău fără a mai intra la spital. „În cazul femeii care trebuia să nască, a fost necesar să-i acordăm de urgenţă ajutorul medical, după care am prelevat probele la Covid. Secția am deschis-o după ce încăperile au fost dezinfectate repetat și iradiate cu raze ultraviolete”, a mai spus medicul-șef al spitalului raional Teleneşti.

Dl Bivol a precizat că în instituție sunt internați mai mulți bolnavi care au fost diagnosticați cu pneumonie sau bronșită şi la moment urmează tratamentul corespunzător.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până la data pregătirii acestui articol (14 aprilie), în raionul Telenești au fost înregistrate 12 cazuri de Covid-19, iar peste 300 de persoane se aflau sub supravegherea medicilor.

Ion Cernei

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker