EvenimenteRezina

Măsuri speciale pentru slujba de Paști în oraşul Rezina şi în raion

Dragi creștini! După o întrevedere cu domnul primar al orașului Rezina, dar și cu reprezentanți ai Comisariatului de Poliție, la care am discutat modul de marcare a sfintelor sărbători de Paşti în condiţiile de pandemie cauzate de Covid-19, am decis că slujba în noaptea de Înviere se va desfăşura fără prezența enoriașilor.

La ora 23.30, preoţii, împreună cu câțiva slujitori, vor înconjura biserica, apoi va fi oficiată Sfânta Liturghie Pascală.

La ora 02.30, câte un membru din familie sau un delegat de la câteva familii sunt invitați pe strada centrală a orașului, poziționându-se de ambele părţi pe întreg perimetrul străzii de la intrarea în oraș și până în valea Rezinei (inclusiv și str. Păcii), desigur respectând distanța socială și obligatoriu să fie echipați cu măști și mănuși de protecție.

Între orele 03.00- 04.00 va avea loc sfințirea merindelor. Preoții din oraș vor sfinți coșurile pascale, pornind de la biserică pe strada centrală.

Vreau să vin cu o recomandare pentru oamenii în vârstă, cei bolnavi, dar și pentru persoanele care se află în carantină obligatorie: STAȚI ACASĂ, iar la ora stabilită pentru sfințirea bucatelor, vă recomand să luați SF.Agheazmă pe care o aveți în casele dumneavoastră și să rostiți rugăciunea „Hristos a Înviat…” de trei ori, mai apoi să stropiți bucatele care sunt preconizate pentru sfințire, iar preoții vor rosti rugăciunile speciale în biserici. Acest lucru nu contravine canoanelor bisericești și astfel ne vom putea bucura de Sărbătoarea Sărbătorilor – Sfintele Paști, fiind în siguranță noi și cei dragi nouă.

Cu astfel de recomandări vin și pentru toți preoții din Protopopiatul de Rezina, ca fiecare din voi, împreună cu autoritățile locale, să identificați o astfel de modalitate de a petrece Sf. Sărbătoare.

Protopop de Rezina prot.mitr. Igor Cojocari

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker