Social

Lotul cu echipament din China. Autoritățile se încurcă în declarații

La sfârșitul acestei săptămâni RM va obține un lot de 53 de tone cu echipament medical din China. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19.

Președintele a accentuat că echipamentul va fi adus „cu un avion pus la dispoziție gratis de Federația Rusă”. „Așteptăm 80 mii de teste, care reprezintă o achiziție a statului, vor fi aduse peste 280 de mii de respiratoare, o parte din ele sunt procurate din banii statului, o parte – din donații de la diferiți parteneri. Vor fi aduse peste 600 de mii de mănuși medicale, 200 de mii de ecrane de protecție și altele. Am menționat acest lucru ca să fie clar că medicii, spitalele vor avea parte de dotare pentru următoarele săptămâni”, a spus Igor Dodon.

Spre deosebire de cele menționate de președinte, pe site-ul Ministerului Sănătăți, Muncii și Protecției Sociale, lotul de 53 de tone de echipament medical figurează ca „ajutor umanitar oferit de Republica Chineză”.

„În Republica Moldova urmează să ajungă un avion, pus la dispoziția autorităților moldovenești de Federația Rusă, cu un lot de peste 53 de tone de ajutor umanitar oferit de Republica Chineză. Tot până la finele săptămânii vor fi aduse testele achiziționate de stat, dar și consumabilele necesare instituțiilor medicale”, se spune în comunicatul afișat pe site-ul instituției.

Amintim că anterior Comisia pentru Situații Excepționale a decis alocarea a 35,5 milioane de lei pentru achiziționarea în regim de urgență a testelor pentru depistarea infecției cu Covid 19. Igor Dodon anunța atunci că RM va achiziționa peste 100 mii de teste din China.

Până la momentul actual Republica Moldova a beneficiat de mai multe loturi de teste oferite ca ajutor de Organizația Mondială a Sănătății, de oameni de afaceri și de guvernele mai multor țări.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker