Social

Dacă dinamica cazurilor de coronavirus în R. Moldova va continua ca în ultima săptămână, atunci starea de urgență se va finaliza pe 15 mai

Dacă dinamica cazurilor de coronavirus în R. Moldova va continua ca în ultima săptămână, atunci starea de urgență se va finaliza pe 15 mai. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate. Mai mult, președintele a declarat că la sfârșitul lunii aprilie ar putea fi restabilite unele activități economice. 

„Dacă continuă această dinamică, atunci o săptămână sau două maxim, la sfârșitul lunii aprilie vor fi restabilite unele activități economice și atunci cel mai probabil pe 15 mai starea de urgență se va finaliza, adică Guvernul ar putea să nu vină către Parlament cu solicitarea de a fi prelungită starea de urgență. Dacă continuă dinamica din ultimele șapte sau opt zile, atunci starea de urgență se va finaliza pe data de 15 mai”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că astăzi au fost confirmate 86 de cazuri noi de coronavirus din cele 465 de teste prelevate. Ieri, au fost testate pozitiv 50 de persoane, după realizarea a 273 de teste.

Amintim că, în Republica Moldova, primul caz de coronavirus a fost înregistrat pe 7 martie 2020. Într-o lună, bilanțul a urcat la 965 de infectări și 21 de persoane decedate, printre care trei lucrători medicali. În același timp, 40 de cazuri au fost declarate tratate.

Iată cum a evoluat ulterior bilanțul:

966-1056 – 7 aprilie – Au fost confirmate alte 91 de cazuri noi de infecție cu COVID-19. Autoritățile anunță decesul unei paciente de 54 de ani, internate pe 4 aprilie.

1056-1174 – 8 aprilie – Sunt confirmate alte 118 cazuri noi de coronavirus. Se anunță două decese dimineață și trei seara.

1175-1289 – 9 aprilie – Sunt confirmate alte 115 cazuri. 112 sunt cu transmitere locală, alte trei cazuri sunt de import. 348 sunt medici. 50 persoane au fost tratate de infecţie, iar 29 persoane au decedat din cauza COVID-19.

1290-1438-10 aprilie – Sunt confirmate un 149 de cazuri după procesarea a 568 de probe. Este un număr record de cazuri noi pentru o zi.

*11 aprilie– Este confirmat decesul unei femei din Transnistria. Numărul victimelor urcă la 33 de persoane.

* 12 aprilie – Au fost confirmate 102 noi cazuri de COVID-19, iar două persoane au decedat.

* 13 aprilie – Au fost confirmate 50 de cazuri noi, iar 24 de pacienți tratați au fost externați.
Starea de urgență în R. Moldova a fost instituită pe data de 17 martie. 

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker