Evenimente

Judecătoria a respins încă o cerere a ex-primarului Alexandru Tinică de sancţionare a jurnaliştilor

Judecătoria Orhei, cu sediul la Şoldăneşti, a respins cererea fostului primar de Şoldăneşti, Alexandru Tinică de chemare în judecată a jurnaliştilor Victor Sofroni şi Natalia Rotari de la Impuls TV. Instanţa a decis că cererea reclamantului este neîntemeiată.

Alexandru Tinică insistă că jurnaliştii, într-o investigaţie reportericească, ”i-au lezat dreptul la respectul vieţii private”.

Alexandru Tinică acuză echipa de jurnalişti că aceştia au scris o frază în investigaţie, care i-ar fi pricinuit suferinţe morale. Este vorba de fragmentul „Surse din anturajul fostului primar ne-au informat că după eşecul în alegerile locale din 2015, Alexandru Tinică nu apare în public şi nici la apelurile telefonice nu răspunde”, din investigaţia „Unde-s milioanele pentru stadioane”, difuzată la Impuls TV și publicată în săptămânalul CUVÂNTUL în decembrie trecut.

În instanță, jurnaliştii au menţionat că scopul investigaţiei nu a fost denig-rarea fostului primar, ci modul de gestionare a banilor publici, în special la implementarea a două pro-iecte în perioada când Ale-xandru Tinică era primar: reconstrucția parcului public și a stadionului. Fraza la care face referire fostul primar demonstrează că jurnaliştii l-au căutat pe primar, dar acesta nu a fost de găsit. Jurnaliştii au făcut rost de câteva numere de telefon, care ar fi fost ale dlui Tinică. Dânsul nu a răspuns la apelurile respective. Dovadă că lui Alexandru Tinică i-a fost acordată posibilitatea de a se expune este şi interviul realizat în decembrie trecut, pe treptele primăriei Şoldăneşti. La întrebarea jurnalistei, Alexandru Tinică nu a răspuns, ci a repetat întrebarea. Alexandru Tinică nu a dat curs nici la invitația Impuls TV de a participa la o emisiune de dezbateri, în cadrul căreia să fie abordate subiectele investigate.

La 17 iulie c., instanţa de judecată de la Şoldăneşti a decis că nu este temei  pentru a da curs cererii dlui A.Tinică de chemare în judecată a jurnaliştilor. Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile de la pronunţarea dispozitivului hotărârii.

Apropo, la 30 mai c., Curtea de Apel Chişinău a respins cererea lui Alexandru Tinică prin care dânsul cerea instanţei de la Şoldăneşti să oblige Impuls TV să-i ofere acces la documentele solicitate, iar pe Victor Sofroni, directorul televiziunii, să-l sancţioneze. Chiar dacă completul de judecată a stabilit că solicitarea reclamantului este nefondată: „cele invocate de către recurent sunt alegaţii formale şi pur declarative, fără substrat legal sau factologic” – recent, Alexandru Tinică a depus în instanță altă cerere ”împotriva îngrădirii accesului la informație prin nesoluționarea cererilor de acces la informație de către Impuls TV și directorul acestuia, Victor Sofroni”.

Reporter “C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close