E timpul sa fii activEvenimenteSesizează o problemă

La care Paşti vom primi ajutoarele de 600 de lei?

Dragă redacţie! Preşedintele Dodon, acum vreo două luni, anunţa lumea că, la iniţiativa lui, Guvernul va oferi şi în anul curent pensionarilor un ajutor de 600 de lei la Paşti. Suntem în ajun de Sfintele Sărbători, dar preşedintele şi Guvernul, se pare, au uitat de promisiune. De cine întrebăm dacă va fi acest ajutor ori nu, toţi strâng din umeri. Tac şi cei cu iniţiativa. Deşi aceşti bani le-ar prinde foarte bine pensionarilor în situaţia actuală.

Guvernarea se tot laudă că măreşte pensiile şi salariile, că are mare grijă de creşterea bunăstării populaţiei. Poate acolo, la Chişinău, în Parlament şi Guvern, cu adevărat se măresc pensiile şi salariile, se simte oarecare creştere a bunăstării. Numai nu la noi, în sate. Eu am lucrat 16 ani mulgătoare la fermă. După indexarea de la 1 aprilie c. primesc o pensie de 1089 lei. Dar mie încă mi-a mers. O consăteancă de-a mea, care a fost mulgătoare peste 20 de ani, astăzi are pensia de 945 lei. Într-o situaţie şi mai prostească s-a pomenit un vecin de-al nostru, tot pensionar foarte bolnav. Până la 1 aprilie c. avea pensia de 1769 de lei şi o indemnizaţie de 100 de lei. După indexare primeşte cu 15 lei mai puţin decât avea până la 1 aprilie. În atare situaţie desigur lumea se bucură şi de un ajutor de 600 de lei. Deşi eu personal sunt împotriva unei asemenea „creşteri a bunăstării pensionarilor”.

Guvernanţii noştri motivează că nu pot plăti nişte pensii cât de cât normale pentru că statul n-are bani. Într-un timp eu aproape că-i credeam. Dar după ce am aflat despre furturile de miliarde din haznaua statului, lucru care, judecând după informaţiile din presă, continuă şi azi, sunt convinsă că bani sunt, numai că guvernarea are alte interese decât bunăstarea noastră. Dacă pensionarii ar primi o pensie cât de cât normală, asemenea ajutoare n-ar avea efectul dorit de guvernanţi. Dar aşa, parazitând pe sărăcia noastră, ei ne măgulesc, mai ales înainte de alegeri, cu asemenea pomeni şi multă lume prinde nada, chiar îi votează. 

Nina Gondiu, s. Solonceni, Rezina

Din partea redacţiei: Cu adevărat, pe 10 februarie 2020, mass-media informa:   “Ajutorul social de sărbători, cei 600 de lei oferiţi de Paști și de Crăciun, pentru pensionari, va fi oferit și în acest an. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon în urma ședinței de astăzi, cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanâi și prim-ministrul Ion Chicu.

De asemenea, Dodon a anunțat că Guvernul Ghicu va veni cu niște modificări, ca de la 1 octombrie curent, toate pensiile să fie indexate”.

În același timp, președintele Igor Dodon a anunțat că legea care pune miliardul furat pe umerii cetățenilor va suferi schimbări, suma care trebuie acumulată va scădea, după ce s-a decis ca o parte din bani să fie luaţi din veniturile BNM, care constituie peste 5 miliarde de lei”. unica.md/monden/de-paste-pensionarii-vor-primi-un-ajutor-de-600-de-lei/ Care este efectul acestor promisiuni vedeţi şi singuri.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker