Evenimente

Cinci instituții media regionale vor beneficia de granturi mici pentru asistență tehnică și îmbunătățiri IT, CUVÂNTUL printre ele

La sfârșitul lunii februarie 2020, Asociația Presei Independente (API) a anunțat concursul de granturi mici în cadrul Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT, destinat instituțiilor mass-media regionale independente. Din totalul de 16 redacții și organizații care au depus 17 dosare la concurs, au fost selectați cei cinci câștigători ai concursului. Este vorba de postul de televiziune Bas TV din Basarabeasca, postul de televiziune prin Internet Lik TV din Râbnița, ziarul „Cuvântul” din Rezina, portalul Nokta.md din Comrat și postul regional de radio Eco FM.

Redacțiile selectate vor primi din Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT câte un grant de până la 2000 Euro, iar resursele vor fi destinate dezvoltării capacităților tehnice ale redacțiilor regionale și anume:

  • consultanță și asistență tehnică pentru îmbunătățiri IT (servicii de programare și dezvoltare IT, web design, aplicații pentru publicitate online, alte setări și îmbunătățiri tehnice);
  • procurarea softurilor necesare;
  • procurarea echipamentului necesar pentru consolidarea capacității tehnice (cu specificarea exactă a parametrilor tehnici).

Redacțiile beneficiare vor încheia un contract cu API, obligându-se să utilizeze sursele oferite în strictă conformitate cu destinația aprobată inițial și să prezinte rapoarte narativ și financiar de realizare a proiectului.

Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT este parte a Școlii de management și publicitate pentru mass-media regionale, desfășurată în Republica Moldova de API și FOJO Media Institute (Suedia).

Concursul de granturi mici a fost deschis tuturor instituțiilor mass-media regionale independente, iar pentru cei interesați la 25 februarie 2020 a fost organizat un webinar cu experta din Rusia, Galina Komornikova, care le-a dat recomandări participanților cum să planifice corect investițiile în tehnologii.

Programul de granturi mici – Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT este realizat de Asociația Presei Independente (API) cu sprijinul FOJO Media Institute din Suedia și cu suportul financiar al Institutului Suedez (SI) și al Agenției suedeze pentru dezvoltare internațională

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker