Evenimente

Vacanţă cu scriitori şi poezie

Vara aceasta va rămâne în memoria copiilor care frecventează Tabăra de lectură şi agrement de pe lângă Biblioteca Publică „Mihai  Eminescu” din Rezina şi datorită unor frumoase întâlniri cu scriitori care au făcut drum lung pentru a-i bucura şi emoţiona. Vinerea trecută în ospeţie la copiii din Rezina au venit poeta Nina Schițco-Căpățină și soțul ei, Nicolae Schițco, scriitor și colaborator al Fundației cultural-editoriale „Draghiștea”.

„Poetă rămasă la vârsta copilăriei”, cum a caracteriza-t-o bibliotecara Liuba Popovici, a fost fericită să vadă că, la Rezina, copiii îi cunosc opera, aceştea recitând poezii din creația Ninei Schițco-Căpățină. Dânsa a mai menţionat că este pentru prima oară în raionul Rezina și că a rămas încântată de peisajul minunat, de așezarea geografică a orașului. După ce a improvizat un dialog cu cititorii privitor la dragostea lor față de carte, literatură și, în deosebi, față de poezie, modul în care își petrec vacanța, le-a citit poezii din propria creație.

La rândul lor, copiii au adresat poetei multe întrebări, corespunzătoare vârstei lor.

Nicolae Schițco a povestit despre colecția „Localitățile Republicii Moldova”, al cărei coautor este, menţionând că aceasta este lucrarea de căpătâi a Fundației cultural-editoriale „Draghiștea”. Editarea celor 15 volume preconizate a durat aproape două decenii. Ele includ 1.674 de eseuri (câte localități are Republica Moldova), inclusiv 84 în ultimul volum. Această muncă titanică a fost posibilă datorită jertfirii de sine a unui mare colectiv de academicieni, savanți și scriitori. Dl Schițco a donat bibliotecii din Rezina două  din preţioasele volume.

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker