STOP FALS

(Animație) Povestea lui Victoraș, un băiețel care a crezut în informații false

„Victoraș trăiește ca și tine în Moldova, iar în urmă cu un an a auzit întâmplător la radio că omul a ieșit din ou și că este periculos să te speli pe față, iar apoi un nene i-a spus, la televizor, că copiii de la șapte ani pot merge la volan, indiferent de e mașină sau tractor”. Victoraș este protagonistul unei animații lansată luni, 13 aprilie, de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Potrivit animației, băiatul a căzut în plasa informațiilor false, crezând fidel mai multor știri pe care le-a auzit la unele posturi de radio, televiziuni sau le-a citit pe Internet. Confuz de cele aflate, băiatul a mers la bunelul său și l-a rugat să-i explice ce se întâmplă. În replică, bunicul și-a sfătuit nepotul să pună mereu la dubiu tot ce vede sau aude în stradă, pe rețelele de socializare și în presă, întrucât uneori unele instituții media răspândesc minciuni.

Așadar, povestea lui Victoraș este o lecție pentru toți consumatorii de media, cu îndemnul să gândească, să selecteze și să analizeze informațiile înainte să le creadă ca atare.

 

Centrul pentru Jurnalism Independent va reveni și cu alte animații la subiect.

Sursa: mediacritica.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close