Social

Toți angajații din prima linie, infectați cu Covid-19 vor primi indemnizație din partea statului, indiferent de locul contractării virusului

Toți angajații care activează în instituțiile de stat, din prima linie, vor primi indemnizația de 16 mii de lei, în cazul infectării cu Covid-19, indiferent de locul unde au contractat virusul. Declarația a fost făcută de șeful statului Igor Dodon, după ședința cu conducerea de vârf a țării.

 

„Consider că trebuie să primească absolut toți, de unde să știm noi că medicul sau polițistul s-a infectat anume în tura lui sau cu cinci zile înainte, doar știm că perioada de incubare a virusului este de la 6 zile în sus. Hai să nu încercăm să însinuăm. 16 mii de lei trebuie să primească toți angajații din instituțiile de stat din prima linie, care au fost infectați, este vorba de medici, personal medical, polițiști, membrii CSE, toți funcționarii de stat vor primi suport de la stat. Finalizăm investigațiille”, a spus Igor Dodon.

Vineri, Guvernul a alocat 5,8 milioane de lei din Fondul de intervenție pentru a acoperi diferite cheltuieli legate de lupta cu epidemia. Dintre aceștia, 464 mii lei au fost alocate pentru acordarea indemnizațiilor unice de câte 16 mii lei persoanelor angajate în instituțiile de stat care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, în perioada 8-31 martie.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker