Social

Tot mai mulți actuali și foști angajați din sistemul medical sparg tăcerea. „Ni s-a explicat că nu va plânge nimeni dacă o să plecăm din spital… sau din țară”

Tot mai mulți actuali sau foști angajați din cadrul sistemului medical din țară rup tăcerea. Aceștia relatează, pe rețelele de socializare, cum au fost tratați în diferite perioade, de către șefi sau autorități, în timp ce își desfășurau activitatea. Ecaterina, care acum doi ani era medic rezident în cadrul Spitalului Clinic Republican, a decis să împărtășească pe Facebook propria experiență și explică de ce mulți reprezentanți ai domeniului încă se tem să vorbească despre problemele din sistem.

„În iulie 2018 eram medic rezident la SCR. Într-o zi am avut o discuție aprinsă cu șefa de la HR, care depășise niște linii roșii în comunicarea cu mine și colegii mei. Am „îndrăznit” să cer să ne trateze cu respect. A doua zi toți medicii rezidenți am fost chemați de urgență la director. Ni s-a citit o lungă lecție de conduită. Ni s-a explicat că „nu va plânge nimeni dacă o să plecați de la spital… sau din țară”. La încheierea “ședinței” directorul a mai adăugat o frază: „Dacă cuiva ceva nu îi place, să își ia drapelul, să meargă să protesteze și să ceară drepturi în fața Parlamentului, dar nu aici la mine în spital. Aceea a fost ultima mea zi de lucru în sistemul medical din Republica Moldova”, relatează tânăra.

Foști și actuali angajați din sistemul medical rup tăcerea / Sursa:facebook.com/ecaterina.pitel

 

Ea aduce în discuție și un alt caz, al unei foste colege din cadrul aceluiași spital: „Peste exact 6 luni, în ianuarie 2019, în același spital, a fost “executată public” o altă colegă, pentru faptul că a îndrăznit să își exprime opinia în legătură cu mărirea de salariu despre care se tot trâmbița la toate posturile TV. Directorul instituției a acuzat-o de tot ce vrei…cică “dra murdărește imaginea spitalului ”, “face declarații cu tentă politică”….. ba chiar și câteva posturi de televiziune a chemat dl director la adunarea respectivă, ca să se convingă toată țara că medicii rezidenți sunt foaarte mulțumiți de salariu, de condiții… și în general de tot ce face partidul democrat pentru țară (peste 1 lună urmau alegerile parlamentare). Alina tot a plecat din spital… și din țară.”

Ecaterina face referite la fostul director al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, demis recent de Comisia pentru Situații Excepționale.

„Se pare că oricine poate deveni victima acestui sistem infect, în care mereu se caută vinovați în loc să se caute soluții. Iată de ce doctorii tac”, a conchis tânăra.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker