Politic

CC urmează să decidă astăzi soarta asumării răspunderii de către Guvernul Chicu.

În plină controversă legată de integritatea președintelui Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, mai exact de gradul de subordonare a acestuia față de președintele Igor Dodon, judecătorii CC urmează să decidă astăzi soarta asumării răspunderii de către Guvernul Chicu.

Magistrații Curții Constituționale se vor întruni în ședință la ora 12:00, pentru a lua o decizie finală privind asumarea răspunderii de către Guvernul Chicu în contextul stării de urgență din cauza răspândirii virusului Covid-19.

Asta după ce joi, 9 aprilie, Curtea Constituțională a suspendat legea pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea privind un set de măsuri în perioada stării de urgență.

Decizia Curții de a suspenda asumarea răspunderii de către Guvern a stârnit controverse și critici, or magistrații au luat decizia în baza unei sesizări depuse de deputatul Platformei DA Dinu Plângău, care s-a referit doar la trei prevederi și nu la întreaga lege.

După decizia CC, atât premierul Chicu, cât și președintele Dodon s-au lansat în manipulări și acuzații la adresa opoziției, încercând să inducă opiniei publice ideea că oamenii nu vor primi ajutorul de șomaj și alt sprijin din partea statului din partea opoziției. Asta în situația în care Platforma DA a contestat trei prevederi concrete din pachetul de măsuri anticriză: cu privire la modificarea privind vizibilitatea produselor din tutun, introducerea în regim duty free a mărfurilor accizate și introducerea taxelor pe resurse naturale.

Scandalul a fost alimentat de declarațiile președintelui Igor Dodon, care a recunoscut că l-a telefonat pe președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, și i-a cerut explicații, iar acesta i-ar fi divulgat și cum a decurs votul plenului CC.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker