EvenimenteSocial

Medic din Spitalul de Psihiatrie: „Doresc să o întreb pe Doamna Ministră, dacă a știut de existența Spitalului Clinic de Psihiatrie?”

Medicul  din Spitalul Clinic de Psihiatrie s-a adresat doamnei Dumbrăveanu cu un mesaj postat pe pagina sa de Facebook:

„Ceva timp în urmă, am ales sa fiu alături de colegii mei în lupta contra acestui virus.Dar azi, dupa blamarea și ” sustinerea” personalului medical de catre Doamna Minustru al Sănătății, am înteles că nu merită să- ți expui viața și familia la risc. După 25 ani de devotament în acest sistem, azi mă gandesc să-mi las halatul alb. Doresc să o întreb pe Doamna Ministră, dacă a știut de existenta Spitalului Clinic de Psihiatrie, știe unde se află el, deoarece nu l- a vizitat niciodată? Știe specificul acestui spital și contingentul care se tratează aici? Este un lucru bine înteles si prognozat în orice Spital de Psihiatrie, că de la un pacient internat cu simptome de virus, peste o perioadă vor fi zeci! Deoarece acestor pacienți nu se poate explica cuvântul Izolare și respectarea regulelor igienice; el are necesitățile sale de- a fuma dintr- o țigara , de- a bea dintr- o sticlă cu apă cu alt pacient, în secțiile de 90 paturi. Nu v- ați gândit la acest scenariu? Nu v- ați gândit la faptul că fiind infectat pacientul nu va fi primit de alt spital, deoarece are O Boala Concomitentă, cea psihică? Si daca este trimis personalul medical si medicii in carantina la domicilu, atunci ce facem cu acesti bolnavi? Cine- i ajuta? Sau poate le deschidem usa?
Nu ați analizat, deoarece ați fost departe de acest spital! Nu l- ați abordat cu maximă seriozitate! Acum învinuiți personalul medical și medicii care se sufocă acolo că ei singuri s- au infectat din propria neglijență? Care dorm în spital pentru a nu infecta familile? Care fac tot ce e posibil pentru acești pacienți, acest spital și pentru aceasta țară? Care rămân tot mai puțini, pentru că și ei sunt oameni și se îmbolnăvesc. Oare asta trebuie să facă Capetenia de oaste în timpul unui razboi? Oare acum trebuie să fim blamați și umiliți? Aceasta este tactica Dumneavoastra de ” sustinere”? Medicii ,după o astfel de luptă cu virusul, mai luptă și cu ministerul, care ar trebui să-i protejeze, să-i stimuleze, dar nu să-i distrugă psihic. Așa suntem noi, oamenii- căutăm în nenorocirile noastre pe cineva vinovat. Nu a fost vindecat pacientul – medicul este numit ucigaș, nu a fost găsit leacul – criminalul este dublu. A infectat un pacient – medicul este un monstru, s-a infectat singur – este un neglijent și un prost. Nu s-a dus la muncă – un dezertor, s-a plâns de lipsa materialelor de protecție – un trădător. Și toate acestea la aplauzele „Eroilor doctori”, pe de o parte, și cu un cuțit în spate pe de altă parte. Dar dupa acest ,,razboi,, cine va rămâne să mai lucreze în cadrul acestui sistemul medical murdar? Pe salarii mizere și călcați în picioare de propriul minister . Azi mă gândesc să las Halatul meu Alb, pentru ca, în continuare , să- l purtați Dumneavoastră, Ministrul Sănătății în funcție și nu medic de specialitate!”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker