EvenimenteSocial

Spitalul de Psihiatrie focar de COVID-19. Medic : „Ni s-a interzis categoric să vorbim cu presa”

Medic: „Ni s-a interzis categoric să vorbim cu presa, ne temem că vor rămâne fără unicul loc de muncă și nu vom avea ce mânca”

La începutul lunii aprilie, atât ministra Sănătății, cât și prim-ministrul Ion Chicu, susțineau că la Spitalul Republican de Psihiatrie nu există pacienți infectați cu COVID-19, iar cadrele medicale s-au infectat în afara instituției. Numărul cazurilor de infecție cu noul virus la acest spital crește zilnic, astăzi înregistrându-se 9 cazuri noi.

Personalului medical îi este interzis să discute cu presa. Fiul unei angajate infectate, care este internată în spital, ne-a spus că personalul s-a molipsit la locul de muncă, deoarece primesc zilnic bolnavi care nu sunt testați, iar medicii nu sunt asigurați cu echipamente medicale corespunzătoare.

„Medicii sunt infectați, ei primesc pacienții care vin deja cu acest virus. Mama mea acolo s-a molipsit. De când cu virusul acesta, ea acasă stătea izolată de noi în camera ei, îi dădeam mâncare printre ușă, ca la spital. Marțea trecută a făcut febră și imediat au și internat-o, acum noi tot suntem izolați. Acolo trebuie un control serios, toți sunt în pericol, mai ales rudele celor care lucrează la acest spital”, ne spune bărbatul care este și el izolat și așteaptă rezulatele testului.

Bărbatul ne mai spune că și bufetierele de la acestă instituție sunt spitalizate și personalul care face curățenie este infectat.

Ieri, 8 aprilie, pe adresa redacției au venit mai multe mesaje de la medicii de la acest spital, în care se plâng de condițiile în care lucrează, de numărul infectaților și de alte probleme. Astăzi însă aceștia au refuzat să vorbească: „Ni s-a interzis categoric să vorbim cu presa, ne temem că vor rămâne fără unicul loc de muncă și nu vom avea ce mânca.”

La rândul său, directorul Spitalului de Psihiatrie, Victor Furtună, ne-a spus că nu discută cu presa și că toate întrebările să le adresăm Ministerului Sănătății.

Despre focarul de infecție COVID-19 a menționat ieri și deputatul Dumitru Alaiba, care cere autorităților și Ministerului Sănătății să intervină urgent pentru a stopa răspândirea virusului.

În Republica Moldova sunt înregistrate la moment 1174 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Conform Ministerului Sănătății, au fost confirmate 317 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, iar 9 sunt din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker