Social

DOC// Cât a cheltuit Primăria Chișinău pentru antiderapante într-o iarnă fără zăpadă

Primăria Chișinău a cheltuit peste 1,5 milioane de lei pentru antiderapantele folosite la lucrările de deszăpezire a drumurilor pe parcursul iernii 2019-2020, chiar dacă în această iarnă nu am avut zăpadă.

Potrivit unui răspuns la interpelarea președintelui fracțiunii PL din Consiliul municipal Chișinău, Ion Cebanu, semnat de către șeful interimar al Direcției Generale a Transport Public și Căi de Comunicare a Primăriei Chișinău, Lilian Corpaci, anul trecut pe străzile Chișinăului au fost presurate 1.933 de tone de material antiderapant, care a costat municipalitatea 1.515.801 lei. Din cele 1.933 de tone, peste 523 de tone au fost distribuite suburbiilor.

În document se mai arată că lucrările de deszăpezire și presurare a antiderapantului pe străzile suburbiilor au fost efectuate în baza Dispoziției 849-d semnată de primarul general Ion Ceban la 10 decembrie 2019.

Precizăm că la începutul sezonului rece municipalitatea a alocat 30 de milioane de lei în scopul deszăpezirii și combaterii poleiului de pe străzile și din curțile muncipiului Chișinău, iar la începutul lunii decembrie era procurat peste 80 la sută din stocul de materiale antiderapante preconizat de autorități.

Amintim că iarna trecută în Chișinău a nins într-o singură zi, iar zăpada s-a topit repede din cauza temperaturilor mai mari de zero grade.

Sursa: anticoruptie.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker