Evenimente

Prima persoană infectată cu COVID-19 în R. Moldova: „Nimic din ce s-a spus la televizor nu e adevărat. Mai ales domnul Dodon și domnul Chicu”

Prima persoană diagnosticată cu COVID-19 în R. Moldova, femeia care pe 7 martie a venit cu o cursă Milano-Chișinău, a oferit câteva declarații scurte la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Vindecată pe 21 martie, femeia spune că încă mai are dureri, urmează un tratament și mulțumește medicilor de la Spitalul Clinic Republican.

Totodată, fosta pacientă afirmă că „nu este adevărat ce s-a spus la televizor” despre ea, în special ce ar fi declarat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu.

A doua zi după ce femeia a fost internată, pe 8 martie, premierul Ion Chicu o acuza de „iresponsabilitate totală”. „Doamna a pus în pericol mai multe persoane”, spunea premierul. Mai târziu, președintele Igor Dodon a dezvăluit și numele și prenumele pacientei. 

După mai multe critici, fiul femeii a contactat presa și a povestit că mama sa ar fi fost forțată să vină înapoi în țară, întrucât familia la care lucra în Italia i-ar fi refuzat serviciile.

„Nimic din ce s-a spus la televizor nu e adevărat. Mai ales domnul Dodon și domnul Chicu. Au spus că am două cetățenii! Eu eram plecată cu pașaport biometric. Fiica doamnei la care am lucrat m-a dus la un hotel. Acesta însă trebuia să lucreze doar două zile, iar luni să se închidă pentru că nu avea clienți. Am fost nevoită să-mi iau bilet și să vin acasă ca să mă lecuiesc la mine în țară. Medicii din Italia mi-au spus că am pneumonie și că trebuie să stau la pat”, a declarat femeia în cadrul unei intervenții telefonice la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Pacienta a fost testată de două ori la sfârșitul tratamentului. Pe 21 martie, Ministerul Sănătății anunța că ambele teste au arătat rezultat negativ, iar femeia rămânea internată din alte motive.

„Încă nu mă simt prea bine, mai am niște dureri. Am fost la medicul de familie, mi-a prescris antibiotice și a zis că o să-mi treacă”, a povestit ea la TV.

Totodată, femeia a ținut să le mulțumească medicilor de la Spitalul Clinic Republican, unde fusese internată.

„La mulțumesc din tot sufletul. Dacă nu erau ei, poate azi eram în altă parte”, a mai spus ea.

Miercuri seara, în Republica Moldova au fost confirmate alte 118 cazuri noi de coronavirus. Astfel, bilanțul a ajuns la 1.174 de cazuri.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker