Evenimente

S-a stins din viaţă ex-premierul Valeriu Muravschi

Pe 8 aprilie 2020, a încetat să bată inima lui Valeriu Muravschi. „Noi am pierdut un patriot, un om de stat, premierul Independenței noastre”, a scris cu durere pe pagina sa de fb Vasile Şoimaru.

 Valeriu Muravschi s-a născut la 31 iulie 1949 în satul Sirota, raionul Orhei. A absolvit Facultatea de Economie a Institutului Politehnic din Chişinău. A lucrat economist superior la Comitetul de Stat pentru Preţuri al RSSM (1971-1976), şef al Secţiei preţuri (1976-1979), economist principal în Direcţia planificare economică (1979-1980), din nou sef al Secţiei preţuri (1980-1984), şef al Secţiei finanţe (1984-1988) şi director administrativ-economic, sef al Direcţiei economice (1988-1990) la Ministerul Industriei Materialelor de Construcţie.

În perioada 1990-1991 a fost viceprim-ministru, ministru al Finanţelor în cabinetul Mircea Druc, iar în 1991-1992 – prim-ministru al Republicii Moldova.

În 1998 a fost ales deputat în Parlament, aflându-se în fruntea Comisiei pentru buget şi finanţe a Legislativului. În anul 1999 Valeriu Muravschi a fondat Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat din Republica Moldova.

Decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” (1999).

După ce s-a retras din politică, a iniţiat afaceri în agricultură la baştina sa. În interviul acordat săptămânalului nostru pentru volumul „30 de întrebări de-acasă” dânsul afirma: „Am revenit acasă din marea dorinţă de a schimba destinul baştinii”

https://issuu.com/ziarulcuvantul/docs/30_de_intrebari_de-acasa_volumul_iv

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească. Sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Un elogiu in memoriam citiţi în numărul viitor al CUVÂNTUL-ui.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker