Social

O încăpere avariată pune în pericol elevii şi pedagogii

Sala de sport de la Gimnaziul Alcedar, raionul Şoldăneşti, nu a mai fost demolată. Clădirea, care se află în curtea şcolii, riscă să cadă în orice moment.

Acum un an autorităţile au spus că vor demola această clădire. Atunci au promis că vor aloca şi surse financiare în acest scop. În 2017, situaţia nu s-a schimbat.

Aliona Lopaci, directoarea Gimnaziului Alcedar, spune că s-a adresat atât la primăria locală, cât și la Consiliul Raional, dar încă nu a fost găsită o soluţie pentru a demola sala, care este în stare avariată de zeci de ani.

De o parte a imobilului care stă să se dărâme este situat gimnaziul (în imagine), iar de cealaltă parte – grădiniţa de copii, astfel că zilnic acea clădire veche şi avariată pune în pericol viaţa copiilor şi pedagogilor.

Problema imobilului avariat de la instituţia de învăţământ din Alcedar persistă de câteva decenii. Specialiştii spun că lucrările de construcţie nu ar fi fost efectuate calitativ. Aliona Lopaci susţine că la moment primăria nu ar avea surse financiare pentru a demola clădirea. Pentru asta ar fi nevoie de peste 50 de mii de lei.

Tudor Cepraga, primarul comunei Alcedar, a confirmat că preţul lucrărilor de demolare se cifrează la peste 50 de mii de lei, bani pe care primăria nu îi are. Oricum, primarul speră ca în anul care vine să soluționeze problema.

La Gimnaziul Alcedar îşi fac studiile aproximativ 150 de elevi. Aceşti copii vin din satele Alcedar şi Curătura din raionul Şoldăneşti şi Tarasova din raionul Rezina. Grădiniţa din incinta gimnaziului este frecventată de 30 de preşcolari din localitate.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker