Uncategorized

Asistenta medicală povestește cum a fost infectată cu COVID-19. „S-a întâmplat în timpul gărzii de noapte, când supravegheam un bebeluș”

De aproape 15 zile nu mai îmbracă halatul alb, pentru că din rolul de asistentă medicală a ajuns pacientă, infectată cu COVID-19. Femeia povestește că s-ar fi infectat în timpul unei gărzi de noapte, când a supravegheat un bebeluș de câteva luni și a contactat cu mama lui, care ar fi ascuns că soțul ei a fost testat pozitiv cu coronavirus. 

Povestea asistentei medicale din secția reanimare și terapie intensivă de la Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 din Chișinău a fost relatată de Organizația Mondială a Sănătății în R. Moldova.  Astăzi, Viorica Purice este internată de aproape două săptămâni la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Foto: OMS 

„La primele simptome ale bolii, am chemat imediat ambulanța. Din păcate, mama acelui copilaș a ascuns adevărul de noi toți, faptul că soțul era acasă bolnav de noul coronavirus. Astăzi, aceste detalii îmi par dintr-o altă realitate. Eu la rândul meu am infectat-o pe fiica mea. Acum suntem bine. Am urmat tratamentul prescris de medicii de la Spitalul „Toma Ciorbă” și îmi doresc să revin acasă, dar și la lucru”, spune Viorica Purice, cea care a dedicat peste 30 de ani în domeniul medicinei.

Din copilărie a fost fascinată de imaginea surorii medicale din satul natal, de seringile de sticlă, de mirosul de curat de la punctul medical. A absolvit în 1988 Colegiul de medicină din Cahul, iar în 2006 – Facultatea de Management Sanitar al USMF „Nicolae Testemițanu”. Este energia și motorul colectivului, dar și acea femeie plină de răbdare, de compasiune și de respect față de pacienți și colegii ei.

Foto: OMS 

„Cel mai mult m-a întristat minciuna și atitudinea consătenilor mei, una stigmatizantă față de familia mea. O spun cu multă tristețe și durere. Înțeleg că frica poate să ne paralizeze, însă, în timpuri grele de epidemie, dimpotrivă, trebuie să fim umani și mai solidari. Pentru că doar cu eforturi comune vom putea învinge boala”.

Precizăm că astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății, iar 2020 a fost desemnat Anul Internațional al Nurselor și Moașelor.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker