Uncategorized

Nora femeii din Fălești, răpusă de noul tip de coronavirus, acuză autoritățile de dezinformare și răspândirea informațiilor false

Nora femeii din Fălești, răpusă de noul tip de coronavirus, acuză autoritățile de dezinformare și răspândirea informațiilor false. Se întâmplă, după ce șefa de la Sănătate a declarat că victima a interacționat cu nora sa, care a revenit de peste hotare.

La rândul său, femeia spune că de la venirea sa în țară a depășit cu mult perioada de incubare a virusului și nici ea, dar nici alte persoane cu care a interacționat în această perioadă nu au prezentat până acum semne de boală. Astfel, sursa dă de înțeles că soacra sa ar fi luat virusul chiar în spitalul din Fălești, unde a fost internată după ce a suferit un infarct.

„Pentru familia noastră este un coșmar. Este revoltător la cer, să trăiesc și să fiu tratată de rude și de toată țara că am adus virusul în raionul Fălești. Aș vrea să vă anunț că la 22 februarie 2020 m-am întors din Italia. Pe data de 7 martie am fost la părinții mei, iar pe 8 martie pe o oră am trecut s-o felicit pe mama soacră. După, am fost la serviciu, la zi de naștere, am fost alături de fiica mea, am trăit până acum o viața obișnuită zi de zi. Vreau să atenționez că până acum, nici eu, nici alte persoane cu care am comunicat nu au avut anumite simptome de COVID-19. Dvs cunoașteți mai bine decât mine – cu doar câteva zile înainte de decesul mamei, o secție din spital a fost pusă în carantină pentru că au fost depistate persoane cu simptome de COVID-19”, a scris Raisa Țurcan în comentarii la transmisiunea LIVE pe pagina AGORA a briefingului organizat de Ministerul Sănătății în această dimineață.

Femeia a mai adăugat că fiecare cetățean, dar în mod special autoritățile, ar trebui să înțeleagă că nu toți cei ce revin acasă de peste hotare aduc cu ei și virusul. Mai mult, aceasta susține că nu a fost contactată de nimeni pentru a verifica detaliile.

„Nu vreau să caut dreptate. Știu că pe timp de război ea nu există. Dar aș vrea, dna ministru, să cunoașteți ca om, ca fiică, ca cetățean, că din motivul declarațiilor eronate, eu nu pot să o petrec pe mama soacră pe ultimul drum. Sunt învinuită de consătenii mamei, de rude, de medicii de la spital că am adus virusul în raionul Fălești. Sper să ingețelegeți că nu toți oameni reveniți de peste hotare sunt bolnavi de acest virus. Vreau să știți că este foarte greu să trăiești cu gândul că toată lumea te învinovățește fără nici un motiv de moartea unei persoane. În cazul Dvs., trebuia doar să ordonați ca cineva să contacteze nora, pentru a verifica informația. Este revoltător că pentru a ascunde adevărul din sistemul medical ați făcut declarații eronate, prin care sunt învinuită de moartea mamei și cu care ar trebuie să trăiesc toată viața”, a mai adăugat femeia.

Amintim că femeia de 71 de ani din Fălești a murit pe 5 aprilie, după ce pe 28 martie a fost internată în spitalul raional. Potrivit ministrei Sănătății, la momentul internării femeii nu au fost stabilite contacte cu alte persoane infectate. Ulterior, s-a constatat că aceasta s-a îmbolnăvit de la nora sa care a revenit de peste hotare. Victima suferea și cardiopatie. Starea ei s-a agravat pe 2 aprilie cand a apărut febra.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker