Uncategorized

45 de angajați medicali ai Spitalului Raional din Soroca au fost testați pozitiv la Covid-19

45 de angajați medicali ai Spitalului Raional din Soroca au fost testați pozitiv la Covid-19. Informația a fost anunțată de șefa spitalului, Angela Rusnac, într-un interviu pentru Televiziunea Sor-TV Soroca. Potrivit directoarei instituției medicale, valul epidemiologic a fost adus din afară.

„În total au fost testați pozitiv la Covid-19, inclusiv care au avut o formă asimptomatică, 45 de angajați ai Spitalului din Soroca: 10 medici, 21 de asistenți medicali, 10 infirmiere, 2 surori gospodine și o bufetieră”, a menționat Angela Rusnac.

„Valul a mers, conform debutului bolii, pe ondulatorie: Unitatea Primire Urgențe – Secția Reanimare și apoi a evoluat, prin contactul interfamilial la maternitate. Este un val epidemiologic adus din afara instituției medicale”, a preizat șefa Spitalului Raional.

Totodată, Angela Rusnac a anunțat că două secții au fost reorganizate, pentru a oferi asistență medicală pacienților cu Covid-19: „La moment, toate bazele sunt concentrate pe teritoriul Spitalului Raional Soroca, ca să fie mai comod și mai operativ. Aici este amplasat și cabinetul de statistică, pentru informare și acumularea datelor, serviciul farmaceutic, în vederea dotării permanente cu medicamente și dispozitive medicale. Tot aici este și blocul alimentar, astfel pacienții pot fo deserviți fără întârziere, precum și camera de dezinfectare pentru lenjeria pacienților”.

În contextul criticilor în adresa sa, în special pe rețelele de socializare, șefa Spitalului Raional Soroca a solicitat oamenilor să fie deschiși și să vină cu soluții în cazul în care le au.

La moment, Spitalul Raional Soroca este o instituție medicală strategică, desemnată la 1 aprilie pentru acordarea de ajutor medical persoanelor cu suspecție la coronavirus și a celor cu diagnosticul confirmat.

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Raional Soroca, secția de chirurgie, reanimare și pediatrie au intrat în carantină săptămâna trecută, după ce 27 de lucrători medicali au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Pacienții sunt tratați pe loc, de colegii lor, având toți forma ușoară a bolii.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker